Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsoverzicht

Freedom Internet erkend deelnemer aan MANRS

Sinds deze week is Freedom Internet erkend deelnemer aan MANRS (Mutually Agreed Norms for Routing Security). MANRS is een initiatief van o.a. de Internet Society om de kern van het internet beter te beveiligen.

Nieuwsbrief 66

1. Beter beeld voor NPO1 en NPO2
2. Freedom op nog meer plekken beschikbaar
3. Het review dilemma
4. Zaak tegen cookiehandelaren gaat door
5. TV update

Nieuwe gebieden beschikbaar op het netwerk van Open Dutch Fiber

Goed nieuws!
Freedom Internet is nu ook beschikbaar via het Open Dutch Fiber netwerk in Assen, Cappelle a/d IJssel, Rotterdam Kralingse Veer, nieuwe stadsdelen in Den Haag (Laakkwartier, Startionsbuurt, Schilderswijk, Zeeheldenkwartier, Transvaalkwartier en Rustenburg), Kerkrade, Rotterdam Prins Alexander Zuid, Rucphen, St. Willebrord, Sprundel en Utrecht Zuid.

Zaak tegen cookiehandelaren gaat door!

De rechtbank moet toch overgaan tot inhoudelijke behandeling van de zaak die stichting The Privacy Collective (TPC) instelde tegen Orcale en Salesforce. Zoveel werd duidelijk toen gisteren de uitspraak van het hof werd gepubliceerd.

Freedom was met vele anderen bij de zitting van 8 februari 2024 aanwezig om het belang van de zaak te onderstrepen. En dat heeft gewerkt!

Freedom Internet is voor de 4de keer op rij Beste uit de Test Alles-in-1 Provider

Wederom een gedenkwaardig moment! We zijn voor de 4de keer op rij uitgeroepen als tot de Beste uit de Test ‘Alles-in-1 Provider' door de consumentenbond.

FRITZ!Box modem en de domeinnaam fritz.box

De domeinnaam fritz.box is in gebruik genomen maar is op dit moment niet in eigendom van AVM (fabrikant van het FRITZ!Box modem).
Dit heeft als gevolg dat wanneer je naar een hostnaam gaat die eindigt op fritz.box, je mogelijk wordt verwezen naar een derde partij.

Update Freedom maart 2024

Op het nippertje want het is al bijna mei! Een update over onze activiteiten en nieuws uit de maand maart 2024. 

SBS 9 wordt Viaplay TV

Vanaf vandaag is SBS9 (kanaal 12) hernoemd naar Viaplay TV en begint met het uitzenden van sportwedstrijden, films en series van de Viaplay-streamingdienst. 

Nieuwsbrief 65

1. Forse prijsverlaging bij Freedom via het KPN netwerk
2. Freedom blokkeert Facebook, Instagram en WhatsApp
3. Onderzoek sociaal internet
4. Freedom Internet is voor de 5de keer Beste uit de Test Alles-in-1 Provider
5. Canal Digitaal interactieve televisie heet vanaf nu CANAL+

Canal Digitaal interactieve televisie heet vanaf nu CANAL+

Tot nu toe keek je bij Freedom interactieve televisie van Canal Digitaal. Vanaf 25 maart is de naam gewijzigd in CANAL+.
Dit betekent dat je voortaan interactieve tv van CANAL+ kijkt in plaats van Canal Digitaal. 

Freedom blokkeert Facebook, Instagram en WhatsApp

Freedom stoort zich al langere tijd aan het privacy en advertentie beleid van de apps en websites van Meta en zal de toegang blokkeren. De websites en apps Facebook, Instagram, WhatsApp en Threads zullen daarmee niet meer bereikbaar zijn voor alle klanten van Freedom Internet.

Forse prijsverlaging bij Freedom via het KPN netwerk

Goed nieuwe voor bestaande en nieuwe Freedom leden!
Freedom verlaagt de abonnementsprijzen via het KPN glasvezelnetwerk* per 1 mei. 

Korting op het KPN Netwerk

Goed nieuws voor iedereen met een KPN glasvezel aansluiting (waarbij KPN ook de belichting doet). Wij kunnen voor nieuwe klanten nu een korting aanbieden van 5,- per maand voor de eerste 24 maanden.

Update van Freedom februari 2024

Ook in de (dit jaar iets minder korte) maand februari is weer veel gebeurd! Hieronder lees je welke onderwerpen ons bezig hielden afgelopen maand. 

Nieuwe gebieden beschikbaar op het netwerk van Open Dutch Fiber

Goed nieuws!
Freedom Internet is nu ook beschikbaar via het Open Dutch Fiber netwerk in de delen Amsterdam (Bijlmer, Bos en Lommer, Westerpark, Gaasperplas), Beverwijk, Heemskerk, Hellevoetsluis, Rotterdam Charlois, Waalwijk en Woerden. 

Waar was Freedom in januari 2024 ook mee bezig?

In deze update praten we je bij over de verschillende projecten waarbij Freedom betrokken is. Ook bespreken we projecten van anderen waar Freedom interesse in heeft.

Update televisiezenders

Een update over een nieuwe televisiezender en een televisiezender die stopt. 

Nieuwsbrief 64

 1. Freedom kijkt terug op een mooi jaar
 2. Je data is voor ons géén handelswaar
 3. Vacature Content medewerker
 4. Actie Tweak wegens succes verlengd
 5. Televisiekijken via tv-ontvanger of app? 

Je data is voor ons géén handelswaar

“Datahandelaren verhandelen stilzwijgend in persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders”, laat RTLNieuws vandaag weten. Want als je iets op afbetaling koopt bij bijvoorbeeld Zalando of een internetabonnement neemt bij KPN, dan beland je ongemerkt in een database waar klantgegevens van miljoenen Nederlanders staan opgeslagen en zelfs worden doorverkocht aan databedrijven, meldt de nieuwszender. Dit gebeurt veelal via externe kredietchecks en dat terwijl het gewoon anders kan! Freedom doet het daarom dus ook anders.

2023 – een terugblik van Freedom

We kijken bij Freedom graag vooruit, maar soms is het ook goed om juist even stil te staan en terug te kijken naar alles wat je het afgelopen jaar gedaan hebt. Aangezien er bijna een jaar voorbij is, is het een mooi moment voor een terugblik! We hebben een mooi overzichtje voor je gemaakt. Lees je mee?

Actie Tweak wegens succes verlengd

In oktober werd bekendgemaakt dat de provider Tweak stopt. Tweak is voor ons erg belangrijk, zo heeft ze er mede voor gezorgd dat Freedom kon starten op het moment dat KPN de stekker uit XS4ALL trok. We wilden daarom iets terug doen voor de Tweak-klanten en gaven een cadeautje bij het abonnement van Freedom om de pijn te verzachten. Hier werd massaal gebruik van gemaakt en vandaar dat we besloten hebben de actie met een maand te verlengen.

Aangepaste openingstijden i.v.m. kerst en nieuwjaar

I.v.m. de feestdagen is Freedom gesloten op 25 en 26 december 2023 en op 1 januari 2024. We staan de eerstvolgende werkdag weer voor je klaar en beantwoorden dan zowel telefonisch als via de e-mail graag je vragen. 

Televisiekijken via tv-ontvanger of app?

Bij de overstap naar een nieuw abonnement vragen veel mensen zich af welke vorm van televisiekijken bij hen past. Je kunt namelijk tegenwoordig niet alleen via een tv-ontvanger televisiekijken, maar ook via een app van je tv-aanbieder of een app van een (streaming) dienst zoals bijvoorbeeld NLZiet of Netflix. In dit artikel leggen we wat meer uit over die verschillende vormen, zodat je een beter beeld krijgt welke vorm het beste bij jou past.

Nieuwsbrief 63

 1. Voor de 4e keer Beste uit de Test Alles-in-1 Provider
 2. Scriptieprijzen responsible internet bekend
 3. Fiber Operator biedt alternatief voor netwerk Cambrium
 4. Pre-order nu ook beschikbaar in gebieden waar DELTA al ligt
 5. Goedkoper abonnement in deze gebieden
 6. Abonnementen op het netwerk van Open Dutch Fiber, hoe zit het? 
 7. Streamingdienst CANAL+ toegevoegd aan televisieabonnement

Streamingdienst CANAL+ toegevoegd aan het televisieabonnement

Wanneer je een televisieabonnement hebt bij Freedom dan ontvang je televisie van Canal Digitaal. Canal Digitaal heeft vanaf nu de streamingdienst CANAL+ beschikbaar gemaakt voor alle nieuwe en bestaande klanten met een televisieabonnement. Dat betekent dat je vanaf nu naar nog meer films en series kunt kijken. De prijs van het televisieabonnement verandert niet.

Pre-order nu ook beschikbaar in gebieden waar DELTA al ligt

Het team van Freedom is de afgelopen tijd hard bezig geweest met de technische implementatie van Freedom op het DELTA Fiber netwerk. De testperiode is met succes afgerond. Vanaf nu is het daarom ook mogelijk in de gebieden waar DELTA Fiber al ligt een pre-order te plaatsen. De pre-orders worden in kleine groepjes door Freedom doorgezet. Per mail zal dan binnen een paar dagen een plandatum worden gecommuniceerd.

Fiber Operator biedt alternatief voor netwerk Cambrium

Enige tijd geleden lieten we jullie al weten dat Tweak stopt als internetprovider en dat daarmee ook het netwerk Cambrium verdwijnt. Freedom levert een aantal internetverbindingen over dit netwerk en heeft een alternatief gevonden. Via Fiber Operator leveren we voortaan in het betreffende gebied AON-verbindingen.

Goedkoper abonnement in Eindhoven, Meierijstad, Midden-Drenthe, Rosmalen, Uden en Ypenburg

Freedom levert over verschillende netwerken door heel Nederland en werkt met verschillende belichters. Hoe dit precies zit lees je in het artikel "Verschillende prijzen en diverse glasvezelnetwerken, hoe zit dat?". In een aantal gebieden waar Freedom al internet levert is Fiber Operator vanaf nu ook actief als belichter. Dit betekent dat we hier nu al een glasvezelabonnement van 1 Gbit/s kunnen leveren voor 51 euro per maand i.p.v. 76 euro per maand. Een groot verschil!

Abonnementen op het netwerk van Open Dutch Fiber, hoe zit het nou?

We lieten kortgeleden al weten dat we vanaf nu internet kunnen leveren op het netwerk van Open Dutch Fiber. Dit roept nog veel vragen op. In dit bericht geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Freedom Internet is Beste uit de Test Alles-in-1 Provider voor de 4e keer!

Het blijft feest bij Freedom, want we zijn zojuist voor de vierde keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot de Beste uit de Test ‘Alles-in-1 Provider’! Een topprestatie waar we heel erg blij mee zijn. Wederom dank aan alle Founding Members, Crowdfunders en klanten voor het vertrouwen dat jullie in ons tonen en blijven tonen!

Nieuwsbrief 62

 1. Freedom bestaat 4 jaar
 2. Internet als basisvoorziening, kies voor Freedom
 3. The Privacy Collective heeft jouw hulp nodig
 4. Onze internetveiligheid is weer in het geding
 5. De websitefunctie op MIJNFreedom stopt 
 6. Freedom is aangesloten op het netwerk van Open Dutch Fiber
 7. Bestel nu een goedkoper glasvezelabonnement in Gooise Meren

Internet als basisvoorziening, kies voor Freedom!

Internet als basisvoorziening, veilig en meekijkvrij. Dat is waar wij voor staan. Kies Freedom. Hieronder tref je ons (verkiezings)programma;-).

Oproep: Steun de rechtszaak van The Privacy Collective tegen de illegale verkoop van je surfgedrag

We hebben het er al vaker over gehad: The Privacy Collective komt op voor de privacy van internetgebruikers, door techreuzen Salesforce en Oracle voor de rechter te dagen. Deze bedrijven maken megawinsten door je surf- en klikgedrag aan derde partijen te verkopen. De rechtbank heeft de zaak niet in behandeling willen nemen. Daarom heeft de stichting namens miljoenen Nederlandse internetters hoger beroep ingediend. Om het hoger beroep te laten slagen werkt Freedom mee. Maar nu hebben we ook jouw hulp nodig!

Freedom bestaat 4 jaar!

Op 11 november 2023 blies Freedom alweer 4 kaarsjes uit. En zoals elk jaar organiseerden we daarom ook dit jaar de ledendag. Een verjaardag is natuurlijk een mooi moment om terug te kijken en vooruit te blikken! Op de ledendag waren veel van onze fantastische teamleden aanwezig en dat maakte het gebeuren extra gezellig.

De websitefunctie op MIJNFreedom stopt per 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 stoppen we met het aanbieden van de websitefunctie op MIJNFreedom. De functie wordt aangeboden door onze mailpartner Soverin. Het ondersteunen en onderhouden van de websitefunctie op MIJNFreedom blijkt te arbeidsintensief voor Soverin. In verhouding weegt de hoeveelheid werk niet op tegen het aantal gebruikers van de dienst en daarom is besloten hiermee te stoppen.

Oproep: laat van je horen!

Petitie gestart: bescherm Nederlandse burgers tegen online tracking

Big tech verdient miljarden door massaal onze privacyrechten te schenden. De tracking technologie waarmee ze dat doen is voortdurend in ontwikkeling. Grote hoeveelheden persoonsgegevens van internetgebruikers worden daardoor nog sneller verzameld. De gebruikersprofielen worden vervolgens doorverkocht aan de hoogste bieder. Dit gebeurt allemaal achter onze rug om en vaak zonder geldige toestemming! The Privacy Collective is daarom met partners een petitie gestart: bescherm Nederlandse burgers tegen online tracking.

Freedom is aangesloten op het netwerk van Open Dutch Fiber

Goed nieuws! Vanaf nu is Freedom aangesloten op het netwerk van Open Dutch Fiber. Dat betekent dat degenen die een pre-order hebben geplaatst èn een glasvezelaansluiting hebben in de woning, worden overgezet naar Freedom Internet. Zij ontvangen spoedig een mail met meer informatie over hun nieuwe internetabonnement.

Bestel nu een goedkoper glasvezelabonnement in Gooise Meren!

Freedom levert sinds een tijdje ook glasvezel internetabonnementen via de belichter Fiber Crew over het netwerk van KPN. Door de samenwerking met Fiber Crew kan Freedom Internet een goedkoper internetabonnement aanbieden op het netwerk van KPN. Fiber Crew is al actief in een aantal plaatsen, namelijk Amersfoort, Almere, Hilversum, Soest, Leusden, Baarn, Lelystad, Nijkerk, Veenendaal en Hilversumse Meent. En we hebben goed nieuws! Bussum en Naarden, oftewel de Gooise Meren, kunnen nu namelijk ook aan dit rijtje plaatsnamen worden toegevoegd! Je ontvangt dan al een 1 Gbit/s glasvezel internetabonnement voor 51 euro, waar je tot voor kort nog 76 euro moest betalen voor dezelfde snelheid.

Nieuwsbrief 61

 1. Waarom Freedom bestaat (en moet blijven bestaan)
 2. Tweak moet blijven?
 3. Freedom start proeftuin om de digitale kloof te dichten
 4. Verminderde bereikbaarheid i.v.m. vakanties en griepgolf
 5. Kom jij ook naar de Freedom ledendag 10 november?
 6. Installatie vanaf nu door monteurs HetGlasvezelTeam
 7. Freedom staat op een aantal glasvezelmarkten
 8. De Freedom appeltaart-test 

Tweak moet blijven?

Vandaag werden we verrast door het nieuws dat Tweak stopt als internetprovider. Wederom wordt een kleine provider opgeslokt door een grote provider, in dit geval: Odido (voorheen T-Mobile). Wij vinden het erg jammer dat deze sympathieke bevriende provider gaat verdwijnen. Tweak is voor ons erg belangrijk, zo heeft ze er mede voor gezorgd dat Freedom kon starten op het moment dat KPN de stekker uit XS4ALL trok.

De Freedom appeltaart-test op nationale appeltaartdag

Regelmatig krijgen we appeltaart bij Freedom. Vaak willen klanten ons bedanken, een hart (lees appeltaart) onder de riem steken of neemt een Freedom-teamlid er eentje mee voor een verjaardag. We vonden het daarom leuk om een aantal appeltaarten aan een test te onderwerpen op nationale appeltaartdag! Waarom ontvangt Freedom toch altijd appeltaarten en geen kersenvlaai? Lees onder het filmpje meer over de historie!

Freedom start proeftuin om de digitale kloof te dichten

Freedom ziet internet als een basisvoorziening waar iedereen recht op heeft. Freedom staat immers voor een open en vrij internet, dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. “Dat is het op dit moment niet. We hebben daarom direct toegezegd toen Stichting 48percent.org ons in 2021 vroeg mee te doen aan Proeftuin Digitaal Meedoen Westerkwartier. Dit project draagt bij aan onze missie en staat ons daarom op het Freedom-lijf geschreven.” Legt Anco (CEO Freedom) uit. De proeftuin gaat na een uitgebreid vooronderzoek nu op zoek naar deelnemers. In dit artikel leggen we je meer uit over de proeftuin.

Waarom Freedom bestaat (en moet blijven bestaan)

Het is niet makkelijk om een internetprovider op te zetten. En al helemaal niet in deze tijd. Een paar grote partijen zijn dominant aanwezig en maken het voor de kleintjes praktisch onmogelijk om overeind te blijven. Dat merken wij ook! Mede hierdoor hebben we ervoor gekozen een strategische samenwerking aan te gaan met internetprovider TriNed. Ook schreven we afgelopen maand een brief aan toezichthouder ACM.

Verminderde bereikbaarheid i.v.m. vakanties en griepgolf

Op dit moment heeft Freedom helaas te maken met veel afwezigen i.v.m. zowel vakanties als een griepgolf. De wachtrijen kunnen om die reden iets verder oplopen dan normaal. Uiteraard zullen degene die aanwezig zijn hun best doen om jullie zo goed en snel mogelijk te helpen.

Freedom biedt vanaf nu installatie door monteurs HetGlasvezelTeam

Vanaf vandaag werkt Freedom voor de installatieservice samen met het HetGlasvezelTeam. Zij verzorgen de coördinatie, planning en leveren de monteurs aan. Freedom biedt de installatieservice aan wanneer je een abonnement besteld. Je kunt alleen gebruikmaken van de installatieservice in combinatie met een huurmodem of koopmodem van Freedom. 

Freedom staat binnenkort op een aantal glasvezelmarkten

Regelmatig wordt er op nieuwe plekken in Nederland glasvezel aangelegd. Bewoners van die regio hebben dan vaak keus uit een aantal internetproviders. Op deze manier is er voor iedereen een passend abonnement. Vaak organiseert het netwerk voor deze nieuwe gebieden een glasvezelmarkt of organiseren de providers zelf een infodag. Freedom is de komende tijd te vinden op een aantal verschillende glasvezelmarkten/informatieavonden.

Nieuwsbrief 60

 1. Update je FRITZ!Box
 2. Freedom tekent vóór encryptie en tegen online kindermisbruik
 3. Uitnodiging ledendag 10 november 2023
 4. Goedkoper glasvezelabonnement in Veenendaal en Hilversumse Meent
 5. Verlenging gratis aansluiting DELTA in Abcoude
 6. Nieuw televisiepakket: TV Standaard

Belangrijk: update je FRITZ!Box

Wanneer je een internetabonnement hebt bij Freedom dan maak je gebruik van een FRITZ!Box of heb je jouw eigen apparatuur. De FRITZ!Box wordt gemaakt door het bedrijf AVM. AVM heeft aangegeven dat alle FRITZ!Boxen nieuwe firmware krijgen, zodat belangrijke stabiliteit- en veiligheidsproblemen verholpen worden. Om die nieuwe firmware op je FRITZ!Box te zetten, moet je hem updaten. We vragen iedereen daarom zo spoedig mogelijk de FRITZ!Box up te daten en leggen in dit artikel verder uit hoe je dat doet.

Freedom tekent vóór encryptie en tegen online kindermisbruik

Freedom heeft een verklaring ondertekend om het belang van encryptie te onderstrepen. Dit doen we samen met EuroISPA. Via EuroISPA kan Freedom haar stem in Brussel laten horen. En dat doen we nu omdat het heel hard nodig is. In de verklaring verzetten we ons tegen het ondermijnen van encryptie en tegen 'client side scannen'. Dit biedt namelijk geen effectieve oplossing in de strijd tegen online kindermisbruik.

Ledendag Freedom 10 november 2023

Ieder jaar organiseert Freedom een ledendag, zo ook dit jaar op 10 november 2023 bij BITMeetMe in Ede. Tijdens de ledendag blikken we niet alleen kort terug en vooruit, maar vinden we het belangrijk dat onze leden vragen kunnen stellen of een discussie kunnen aangaan met onze medewerkers.

Bestel nu een goedkoper glasvezelabonnement in Veenendaal en Hilversumse Meent!

Freedom levert sinds een tijdje ook glasvezel internetabonnementen via de belichter Fiber Crew over het netwerk van KPN. Door de samenwerking met Fiber Crew kan Freedom Internet een goedkoper internetabonnement aanbieden op het netwerk van KPN. Fiber Crew is al actief in een aantal plaatsen, namelijk Amersfoort, Almere, Hilversum, Soest, Leusden, Baarn, Lelystad en Nijkerk. En we hebben goed nieuws! Veenendaal en Hilversumse Meent kunnen namelijk nu ook aan dit rijtje plaatsnamen worden toegevoegd! Je ontvangt dan al een 1 Gbit/s glasvezel internetabonnement voor 51 euro, waar je tot voor kort nog 76 euro moest betalen voor dezelfde snelheid.

Bestel vanaf nu het nieuwe televisiepakket: TV Standaard

Zoals al eerder aangekondigd, voegt Freedom vanaf vandaag een extra televisie abonnement toe aan het aanbod: TV Standaard. Dat betekent dat je vanaf nu kunt kiezen uit TV Standaard en TV Compleet of je abonnement kunt wijzigen

Nieuwsbrief 59

 1. Beste alles-in-1 provider volgens Consumentenbond
 2. Freedom start strategische samenwerking
 3. De maatschappelijke initiatieven van Freedom
 4. Scriptieprijs Responsible Internet
 5. Freedom was hier de afgelopen tijd
 6. De internetsnelheid van je abonnement, hoe zit dat?
 7. Freedom pre-order bestelbaar op netwerk Open Dutch Fiber
 8. Wijzigen e-mailadres voor factuur

Freedom en TriNed slaan handen ineen en gaan strategische samenwerking aan

Freedom Internet en TriNed slaan de handen ineen en gaan een strategische samenwerking aan. Samen maken we ons sterk tegen het commerciële geweld van de grote vier internetproviders in Nederland. De concurrentie is hevig. De vier grote providers gooien miljoenen in de strijd om extreme kortingen te bieden en met grootschalige marketing- en salescampagnes zoveel mogelijk klanten te verleiden. Samenwerken is hét middel om weerstand te bieden.

Waar Freedom de laatste tijd zoal rondliep

Zo vlak voor de zomer vinden organisaties het gezellig om extra veel evenementen te organiseren. In twee weken tijd waren we daarom een aantal keer op verschillende locaties in Den Haag en in Amsterdam. Benieuwd waar we waren en wat we daar zoal hebben geleerd? Lees dan snel verder.  

Consumentenbond: Freedom Internet is Beste uit de Test Alles-in-1 Provider

Het is feest bij Freedom! Freedom Internet glasvezel is zojuist met een 8 voor de derde keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot de Beste uit de Test ‘Alles-in-1 Provider’! Een topprestatie waar we heel erg trots op zijn. Dank aan alle Founding Members, Crowdfunders en klanten voor het vertrouwen dat jullie in ons tonen! 

Scriptieprijs Responsible Internet

Een veilig en meekijkvrij internet, dat is waar Freedom naar streeft en waar we dagelijks hard aan werken. Sinds de oprichting van het internet heeft het zich dusdanig ontwikkeld dat zich de vraag voordoet of het niet aan grondige herziening toe is. Maar hoe zou het internet van de toekomst eruit moeten zien? En hoe kunnen we daar op een verantwoorde manier vorm aan geven, zodat het internet van de toekomst veiliger, toegankelijker en beter is ingericht voor iedereen? Samen met SIDNfonds en Mijndomein zijn we op zoek naar de scriptie die deze vragen het beste beantwoord heeft.  

Bestel nu een Freedom pre-order op het netwerk van Open Dutch Fiber

Goed nieuws! Vanaf nu kun je een pre-order plaatsen voor een internetabonnement van 1 Gbit/s voor 51 euro per maand*. in een aantal gebieden op het netwerk van Open Dutch Fiber (ODF). In deze gebieden ligt nu minimaal één jaar het glasvezelnetwerk van ODF en dat betekent dat de exclusiviteit, waarbij T-Mobile als eerste en enige provider internet mag leveren, voorbij is. Freedom gaat nu hard aan de slag met de technische implementatie voor de levering van je internetabonnement op dit netwerk. Naar schatting is dat binnen nu en enkele maanden. Anco Scholte ter Horst, directeur van Freedom Internet, is erg blij met deze ontwikkeling. "Het doet ons deugt dat na meer dan een jaar wachten de eerste delen van het netwerk opengaan. Zo is er eindelijk sprake van eerlijke concurrentie.” legt hij uit.

Nieuwsbrief 58

 1. Anco in panel 'Misinformation in Wartime'
 2. Adblockers: hoe werken ze en wat heb je eraan?
 3. Meta moet betalen
 4. Gewijzigde openingstijden
 5. Wijziging tv-abonnement vanaf 1 augustus
 6. Update DELTA Fiber
 7. Goedkoper glasvezelabonnement in Nijkerk

De internetsnelheid van een abonnement, hoe zit dat?

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We worden er steeds meer afhankelijk van. Dat betekent dat stabiel maar ook een sneller internet belangrijk is. Met de komst van glasvezel is het internet aanzienlijk verbeterd. Je kunt bij een glasvezelinternetabonnement ook kiezen voor een hogere internetsnelheid dan bij DSL of kabel. 1 Gbit/s is vaak de hoogst aangeboden snelheid, maar er zijn ook abonnementen waarbij je kunt kiezen voor 100 Mbit/s. Wat houdt internetsnelheid in, wat kun je ermee en waarom haal je - in het geval van een 1 Gbit/s abonnement - niet altijd die volledige snelheid? Tijd om hier wat dieper op in te duiken!  

Anco in panel 'Misinformation in Wartime' op MLRC European Media Lawyers Conference

Afgelopen maandag was Anco te gast bij Google op kantoor. Op uitnodiging van Kennedy van der Laan sprak hij op de mediarecht conferentie van MLRC. Hij zat samen met Giancarlo Fiorella van Bellingcat in het panel ‘Misinformation in Wartime’. Kennedy van der Laan is het advocatenkantoor dat ons ons helpt met onze rechtszaak. In dit panel werd o.a. onze rechtszaak besproken.

Bestel nu een goedkoper glasvezelabonnement in Nijkerk!

Freedom levert sinds kort ook glasvezel internetabonnementen via de belichter Fiber Crew over het netwerk van KPN. Door de samenwerking met Fiber Crew kan Freedom Internet een goedkoper internetabonnement aanbieden op het netwerk van KPN. Fiber Crew is al actief in een aantal plaatsen, namelijk Amersfoort, Almere, Hilversum, Soest, Leusden, Baarn en Lelystad. En we hebben goed nieuws! Nijkerk kan namelijk nu ook aan dit rijtje plaatsnamen worden toegevoegd! Je ontvangt dan al een 1 Gbit/s glasvezel internetabonnement voor 51 euro, waar je tot voor kort nog 76 euro moest betalen voor dezelfde snelheid.

Gewijzigde openingstijden

Vanaf volgende week worden de openingstijden van Freedom gewijzigd van 09.00 tot 17.00 naar 10.00 tot 18.00 uur. Heb je een vraag? Je kunt ons bereiken via:

E-mail: helpdesk@freedomnet.nl
Telefoon: 088-0115666

Wijzigingen televisie abonnement vanaf 1 augustus

Vanaf 1 augustus voegt Freedom een extra televisie abonnement toe aan het aanbod: TV Standaard. Dat betekent dat je vanaf dan kunt kiezen uit TV Standaard en TV Compleet. Daarnaast wijzigt vanaf 1 augustus ook de prijs van het huidige abonnement TV Compleet en van het optioneel toe te voegen pakket Entertainment.

Update DELTA Fiber

Afgelopen jaar lieten we jullie weten dat Freedom internet gaat leveren over het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber. Het betreft vooralsnog alleen glasvezelgebieden waar de vraagbundeling is gestart in oktober 2022 of later. Freedom is in de tussentijd druk bezig geweest met de technische implementatie en dat gaat goed. 

Adblockers: hoe werken ze, en wat heb je er aan?

Al sinds mensen konden schrijven bestaan ze al: advertenties. Op internet is dat eigenlijk niet anders; sinds het Web voor iedereen bereikbaar is geworden, halverwege de jaren '90, is online adverteren explosief gegroeid. Advertenties kunnen handig zijn, maar ook heel vervelend. Vandaar dat er zogenaamde 'Adblockers' bestaan, om te zorgen dat je zelf kunt bepalen wat je wel en niet te zien krijgt. We vertellen je er meer over in dit artikel! 

Meta moet betalen

Belangrijk bericht van noyb uit Oostenrijk: vorig week op maandag 22 mei 2023 kwam de Ierse toezichthouder met een baanbrekende beslissing. Noyb staat voor ‘none of your business’ en is opgericht door privacy jurist Max Schrems. De Oostenrijkse organisatie strijdt voor betere bescherming van onze privacy in de EU. In dit bericht lees je wat daar allemaal bij komt kijken. 

Nieuwsbrief 57

 1. Het tv-dilemma
 2. Nationale offline dag 
 3. Motie 'stuur big tech de klas uit' aangenomen
 4. Freedom in Brussel
 5. Ransomware: wat is het en hoe verdedig je je ertegen?
 6. Uitslag stellingen Freedom deel 2 & 3
 7. Maak kans op een Freedom handdoek!

Zoeken naar handdoeken op Towel Day

Vandaag is het ‘Towel Day’ oftewel ‘handdoekdag’. Wij vonden het daarom een mooi moment een Freedom handdoek weg te geven! In dit artikel lees je meer over ‘Towel Day’ en hoe je kans kunt maken op zo’n mooie handdoek.

Motie aangenomen - stuur big tech de klas uit

Goed nieuws! De Kamer heeft gisteren een motie aangenomen die ‘stuur big tech de klas uit’ heette. De naam van de motie zou niet passend zijn en is inmiddels gewijzigd. In de motie wordt de overheid gevraagd onderzoek te doen naar alternatieven die op publieke waarden gebaseerd zijn en die als veilige diensten in de klas kunnen worden ingezet. Met het aannemen van de motie ziet de Kamer hier dus ook de noodzaak van in. En dat is mooi.

Freedom in Brussel

Vorige week op 15 mei waren wij uitgenodigd in Brussel door Binnenlandse Zaken (BZK). Of nou ja, om precies te zijn: we hadden gereageerd op de open uitnodiging op LinkedIn. Interessant, dachten we, een bijeenkomst over Nederland in het buitenland. Vooral het thema sprak ons wel aan: het beschermen van publieke waarden online.

Het tv-dilemma

Bij Freedom krijgen we veel vragen over televisie en waarom wij gekozen hebben voor Canal Digitaal als tv-dienst. Niet iedereen begrijpt die keuze. Tijd om wat meer informatie te geven over de keuze van deze televisieaanbieder en welke aspecten er voor een internetprovider bij komen kijken, wanneer je televisie wilt leveren over een internetverbinding. Je leest er meer over in dit artikel. 

Nationale Offline Dag

Geen zorgen, we gaan niet offline! Je internetverbinding blijft gewoon werken en je kunt ons ook vandaag gewoon mailen of bellen;-). Wat we wel doen? Vanaf vandaag zijn we niet meer actief op de social media platforms van Meta: Facebook en Instagram. In dit artikel lees je waarom we hiermee stoppen en wel actief blijven op andere platforms. We sluiten af met een belangrijke tip voor gebruikers van Facebook en Instagram. 

Uitslag stellingen Freedom deel 3

In november organiseerde Freedom het Freedom Festival en de jaarlijkse ledendag in één. Tijdens de avond kwamen we er helaas i.v.m. de tijd niet meer aan toe een aantal stellingen voor te leggen over Freedom. We stuurden deze daarom na in een enquête aan de bezoekers. De resultaten van stelling 1 & 2 en stelling 3 & 4 deelden we al eerder in eerdere artikelen. In dit artikel delen we de resultaten van de laatste twee stellingen.

Ransomware: wat is het en hoe verdedig je je ertegen?

Afgelopen maand was opnieuw meermaals in het in het nieuws: organisaties en bedrijven die zijn getroffen door ransomware (Royal Dirkzwager, KNVB, fruitbedrijf Dole en kassafabrikant NCR). Bij deze organisaties is de bedrijfsvoering dan vaak ontregeld, en zijn er berichten van grote financiële schade.
 

Uitslag stellingen Freedom deel 2

In november 2022 organiseerde Freedom het Freedom Festival en de jaarlijkse ledendag in één. Op de avond zelf kwamen we er in verband met de tijd niet meer aan toe stellingen over Freedom voor te leggen aan het publiek. We hebben daarom de stellingen per mail aan de bezoekers voorgelegd. De resultaten van stelling 1 en 2 hebben we in een eerder artikel met jullie gedeeld. In dit artikel delen we de resultaten van stelling 3 en 4. 

Nieuwsbrief 56

 1. Freedom mag blijven!
 2. Een nieuwe ledendag, wat zijn jouw wensen?
 3. Uitslag stellingen Freedom deel 1
 4. Security nieuws: tijd voor een beveiligingsupdate!
 5. Internetvrijheid wordt verder beperkt
 6. Extra vrijkaartjes Privacyrede 19 april 2023
 7. Freedom nu op nog meer adressen beschikbaar
 8. Televisie updates: wijziging menu

Tijd voor een beveiligingsupdate!

Beveiligingonderzoekers èn makers van software vinden doorlopend kwetsbaarheden in allerlei computerprogramma's en apparaten. Makers brengen gelukkig regelmatig beveiligingsupdates uit. Zo ook in de afgelopen week. Graag zetten we een paar belangrijke updates voor je op een rij. Voer de beveiligingsupdate uit, om ervoor te zorgen dat je apparaat of programma zo veilig mogelijk is. 

Internetvrijheid wordt verder beperkt

'Wat is de overheid nu weer van plan', horen we je denken. Nou, dit keer is het niet de overheid, maar een grote commerciële partij die meer grip krijgt op ons vrije verkeer van informatie. Wat speelt er precies? Lees erover in dit artikel.

Uitslag stellingen Freedom deel 1 & een nieuwe ledendag, wat zijn jouw wensen?

In november organiseerde Freedom het Freedom Festival en de jaarlijkse ledendag in één. Tijdens de avond kwamen we er helaas i.v.m. de tijd niet meer aan toe een aantal stellingen voor te leggen over Freedom. We stuurden deze daarom na in een enquête aan de bezoekers. De komende tijd delen we de resultaten met je, in verschillende artikelen.  

Televisie update: wijziging menu

Vanaf vandaag zullen er een aantal wijzigingen worden doorgevoerd in het hoofdmenu van Canal Digitaal. Dit geldt zowel voor de TV-App, webbrowser, TV-ontvanger als Apple TV. 

Nieuwsbrief 55

 1. Freedom heet vanaf zaterdag XS4ALL
 2. Een update over de rechtszaak van FOIC
 3. Claim jouw vrijkaartje voor de Privacyrede
 4. Televisie: de resultaten uit de enquête en een reactie van Canal Digitaal. 
 5. Freedom Internet op Terschelling
 6. Bestel nu een goedkoper glasvezelabonnement in Lelystad
 7. Veel nieuwe locaties met glasvezel
 8. Wat maakt Freedom anders?
 9. Wat hebben de volgende dingen met elkaar gemeen?

Freedom heet vanaf zaterdag XS4ALL

Door de redactie

Freedom Internet is in 2019 opgericht, nadat KPN de stekker uit XS4ALL trok. Freedom is een nieuwe provider die het 'oude' gedachtegoed van XS4ALL koestert. KPN is zich bewust van de erfenis van dit prachtige bedrijf en heeft daarom iets gedaan dat werkelijk niemand zag aankomen; vanaf aanstaande zaterdag draagt de telecomreus de merknaam ‘XS4ALL’ over aan Freedom. 

De rechtszaak van FOIC #4

In dit deel van de serie geven we een korte samenvatting van de rechtszaak van RT France. Ook vergelijken we de rechtszaak van RT France met onze eigen rechtszaak. Wij zien fundamentele verschillen die we graag toelichten. Ook zetten we kort onze argumentatie uiteen. Dit is deel 4 van de serie De rechtszaak van FOIC: RT France.

Claim jouw vrijkaartje voor de Privacyrede in Tivoli

Ieder jaar wordt er een Privacyrede georganiseerd in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Zo ook dit jaar op woensdag 19 april om 20.00 uur, met als titel ‘Hybrid Humans’. Gedurende de avond wordt de vraag “Hoe leer je leven als mens-machine?” beantwoord door schrijver Edwoud Kieft en Hybrid Human Harry Parker. Wil jij er graag bij zijn? Freedom mag een aantal kaarten weggeven. Claim hier je kaartje.  

Let op: De voertaal van het programma is in het Engels.

Bestel nu een goedkoper glasvezelabonnement in Lelystad!

Freedom levert sinds kort ook glasvezel internetabonnementen via de belichter Fiber Crew over het netwerk van KPN. Door de samenwerking met Fiber Crew kan Freedom Internet een goedkoper internetabonnement aanbieden op het netwerk van KPN. Fiber Crew is al actief in een aantal plaatsen, namelijk Amersfoort, Almere, Hilversum, Soest, Leusden en Baarn. En we hebben goed nieuws! Vanaf nu kan namelijk ook Lelystad aan dit rijtje plaatsnamen worden toegevoegd! 

Mailaccounts tijdelijk geblokkeerd

Afgelopen weekend is de toegang tot een beperkt aantal mailaccounts tijdelijk geblokkeerd geweest. We willen graag iedereen informeren over de reden van deze tijdelijke blokkade. Deze blokkade is inmiddels bij alle klanten weer opgeheven. Als het goed is kan iedereen nu dus weer bij de mail. Als je er op dit moment niet bij kunt, neem contact op met helpdesk@freedomnet.nl.

Wat maakt Freedom anders?

We krijgen nog steeds dagelijks de vraag: Wat maakt Freedom anders? Een artikel dat afgelopen week naar buiten werd gebracht, maakt een van de punten waarin we ons onderscheiden maar weer eens glashelder. Toch begrijpen we dat dit niet voor iedereen zo gemakkelijk is uit te leggen! Hieronder 5 concrete punten, die Freedom onderscheidt van de Ziggo’s & KPN’s.

Wat hebben ADA, een geautomatiseerd schakelsysteem voor telefonie en STP met elkaar gemeen?

Het antwoord is simpel: vrouwen! Op internationale vrouwendag leek het ons een goed moment deze vrouwen in het zonnetje te zetten en te vertellen waarom zij geschiedenis schreven.

Televisie, de resultaten uit de enquête en een reactie van Canal Digitaal

Een paar weken geleden kwam de Consumentenbond met de nieuwe uitslagen van de providermonitor. Onze dienst ‘Televisie’ wordt hierin het minst gewaardeerd. Zoals we al eerder aangaven heeft dit continu onze aandacht. Om te blijven optimaliseren en een goed beeld te krijgen van jullie ervaringen, is er afgelopen jaar een enquête opgesteld. De televisie-wensen en -problemen hebben we geanalyseerd en besproken met Canal Digitaal. In dit artikel lees je er meer over en geeft Canal Digitaal een reactie.

Freedom Internet op Terschelling

Freedom levert sinds een tijdje ook internetabonnementen op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Glaspoort heeft al op veel plekken door het hele land een glasvezelnetwerk aangelegd. Op dit moment zijn ze bezig met de aanleg van glasvezel op Terschelling. 

Nieuwsbrief 54

 1. Terugblik 2022
 2. Word je of ken je onze nieuwe collega?
 3. Dag van de privacy 2023
 4. Securitybeleid is nooit af
 5. Goed nieuws over internetverbindingen via Fiber Crew
 6. Freedom via Open Dutch Fiber Netwerk?
 7. Televisie updates

Nieuwe weergave televisie Canal Digitaal

Canal Digitaal heeft aangekondigd naar verwachting enkele wijzigingen door te voeren in de weergave bij het kijken van televisie. Vanaf dat moment zien sommige knoppen er bijvoorbeeld wat anders uit, wanneer je televisiekijkt. Zodra dit is gebeurd vullen we dit nieuwsbericht eventueel aan met meer informatie. Ook passen we zo spoedig mogelijk onze helpdeskpagina's aan.

Securitybeleid is nooit af

Eind 2022 is er een security-audit uitgevoerd bij Freedom. Bij een security-audit wordt gekeken naar kwetsbaarheden in de systemen en de organisatie van een bedrijf. Zwakke plekken en blinde vlekken worden zichtbaar en kunnen direct door het bedrijf worden aangepakt. Aan de hand van het onderzoek wordt het bestaande securitybeleid aangescherpt. Om dit onderzoek goed te doen is een kritische blik door een externe nodig. De security-audit bij Freedom werd uitgevoerd door onderzoeker en ethical hacker Jesse van der Berg. 

Wanneer komt Freedom op het Open Dutch Fiber netwerk?

Sinds enige tijd legt Open Dutch Fiber (ODF) in veel gebieden een glasvezelnetwerk aan. Ze hebben als doel binnen enkele jaren ruim 1 miljoen huishoudens te voorzien van een glasvezelaansluiting. Freedom krijgt daarom veel vragen of, en zo ja wanneer, we ook op dit netwerk een internetverbinding kunnen leveren. We geven je daarom graag een update. 

Goed nieuws! Je kunt weer een internetverbinding aanvragen via Fiber Crew

Sinds afgelopen vrijdag is het weer mogelijk om een verbinding via Fiber Crew bij ons aan te vragen. De orderaanvraag is enige tijd stopgezet vanwege problemen bij het leveren van de verbinding. Eind november gaven we hierover de laatste update. In de tussentijd hebben we nauw samengewerkt met Fiber Crew om deze problemen te verhelpen. We zijn blij nu te kunnen melden dat alles is opgelost en leggen je in dit bericht graag meer uit over de problemen en oplossingen. 

Dag van de privacy 2023

Afgelopen zaterdag 28 januari was de dag van de gegevensbescherming: data protection day. Deze dag is je misschien beter bekend als de dag van de privacy. In dit bericht vertellen we je meer over hoe de afgelopen week - ook voor ons - in het teken van de privacy stond. 

Freedom zoekt nieuw teamlid (m/v/x) voor de helpdesk

Freedom groeit en ook het helpdesk team wordt groter. Het aantal medewerkers groeit relatief minder hard dan het aantal vragen dat we dagelijks ontvangen van klanten. We zijn daarom weer op zoek naar een nieuwe collega die deze afdeling komt versterken. Reageren op deze vacature kan t/m woensdag 8 februari 2023.

Freedom wenst jullie een gelukkig nieuwjaar!

Namens team Freedom wensen we jullie een gelukkig nieuwjaar toe!

Freedom kijkt terug op een mooi jaar en gaat vol energie door in 2023. Onze roadmap is wederom goed gevuld. Waar gaan we ons het komende jaar op focussen?

2022 - een terugblik van Freedom

We kijken bij Freedom graag vooruit, maar soms is het ook goed om juist even stil te staan en terug te kijken naar alles wat je het afgelopen jaar gedaan hebt. Aangezien er bijna een jaar voorbij is, is het een mooi moment voor deze terugblik! We hebben een overzicht gemaakt van - gelukkig - vooral hoogtepunten. Lees je mee?

Aangepaste openingstijden i.v.m. kerst

I.v.m. de feestdagen is Freedom aanstaande maandag op 2e kerstdag gesloten. Vanaf 27 december staan we weer voor je klaar en beantwoorden we zowel telefonisch als via de e-mail graag je vragen. 

Nieuwsbrief 53

 1. Crowdfunding succesvol afgerond
 2. Prijswijzigingen abonnementen Freedom
 3. Langzame uitfasering van DSL-netwerk door KPN
 4. Update gepauzeerde verbindingen Fiber Crew
 5. Maandoverzicht december 2022
 6. Overstapwekker Freedom
 7. Aangepaste openingstijden i.v.m. kerst

Prijswijzigingen abonnementen Freedom Internet

Per 1 februari 2023 voert Freedom een aantal prijswijzigingen door voor de internetabonnementen. Het betreffen zowel prijswijzigingen voor onze huidige als nieuwe klanten. Ben je klant van Freedom, dan heb je een e-mail ontvangen waarin wordt aangegeven over welk netwerk Freedom jouw internetabonnement levert met een link naar de nieuwe prijzen, zodat je kan zien wat deze nieuwe prijzen voor jou betekenen.

Maandoverzicht december 2022

Voilà! Ditmaal geen weekoverzicht maar een heus maandoverzicht. We kwamen er in deze laatste decembermaand niet aan toe jullie wekelijks te berichten. Het overzicht is daardoor goedgevuld met razend interessante onderwerpen. Dus wacht niet langer en lees snel verder.

Wij gaan ondertussen nadenken over de vorm van dit overzicht in 2023 :-)

In dit maandoverzicht lees je van alles over - hoe kan het anders - Nederlands gebruik van de Amerikaanse cloud, cyberdreiging, hoe privacytoezichthouders worden aangezet tot handhaving, de teloorgang van Twitter, de Nederlandse visie op Europese wetten, het belang van end-to-end encryptie en de breedbandmarkt.

Crowdfunding Freedom succesvol afgerond!

Alle 6.000 certificaten zijn verkocht en dat betekent dat we de crowdfunding via het platform CrowdAboutNow wederom succesvol hebben beëindigd. Maar liefst 1.016 investeerders zijn vanaf nu trotse eigenaar van een stukje Freedom. We willen bij deze iedereen ontzettend bedanken. Tijd om het vertrouwen dat jullie ons wederom geven en hebben gegeven, verder waar te maken en te groeien. Samen gaan we zorgen voor een meekijkvrij, veilig en open internet voor iedereen!

Langzame uitfasering KPN DSL netwerk

Je kan er bijna niet meer omheen. De uitrol van glasvezel in Nederland gaat steeds sneller. Glasvezel is de standaard geworden als het gaat om internetverbindingen. 

Update gepauzeerde verbindingen Fiber Crew

Half september lieten we weten de aansluitingen van klanten via de nieuw aangesloten operator Fiber Crew op ‘pauze’ te hebben moeten zetten en geen nieuwe aanvragen meer aan te nemen.

Weekoverzicht #47 2022

Frankrijk verbiedt Google en Microsoft op school, Nederland heeft grote digitale ambities, een nieuwe Europese wet over platformen, glasvezelaanleg in Nederland, en gaat de overheid van Facebook af?

Weekoverzicht #46 2022

Een kort nieuwsoverzicht dit keer, maar niet minder interessant: Google betaalt een grote schikking, plannen voor een sociaal internetabonnement in Nederland, meer kritiek op de cloudplannen van de Nederlandse overheid en de Ierse toezichthouder is bezorgd om Twitter.

Nieuwsbrief 52

 1. Stukje Freedom kopen? Wees er snel bij! 
 2. Freedom klanten beschikken al over Internet Protocol versie 6! 
 3. The Privacy Collective stelt hoger beroep in.
 4. Ben je op de hoogte?
 5. Goed nieuws voor Venray en Holthees.
 6. Woon je in Midden-Brabant? Ook Freedom bij jou!
 7. Televisie wijzigingen 

Freedom biedt nu ook een glasvezelabonnement in Midden-Brabant

Freedom biedt vanaf nu ook een glasvezelabonnement in Midden-Brabant via het netwerk Midden-BrabantGlas. Midden-BrabantGlas heeft al een glasvezelaansluiting gerealiseerd in ruim 3800 woningen in het buitengebied van Baarle Nassau, Alphen-Chaam, Gilze en Rijen, Dongen, Waalwijk, Heusden, een deel van ‘s-Hertogenbosch, Vught, Haaren, een deel van Oisterwijk, Tilburg en Goirle. Woon je in een van deze gebieden, dan krijg je nu bij Freedom al een internetverbinding van 1 Gbit/s vanaf 56 euro per maand. Hiervan betaal je 17 euro aan Freedom en de overige kosten – namelijk de gebruikskosten - aan het netwerk Midden-BrabantGlas.

Freedom biedt nu ook een glasvezelabonnement in Venray

Woon je in de gemeente Venray of in Holthees dan hebben we goed nieuws! Freedom levert sinds kort ook over het glasvezelnetwerk van GlaswebVenray. Je kunt over dit netwerk in de kerkdorpen van Gemeente Venray en in Holthees een internetverbinding van 1 Gbit/s ontvangen vanaf 51,16 euro per maand. Hiervan betaal je 17 euro aan Freedom en de overige kosten – namelijk de gebruikskosten - aan het netwerk GlaswebVenray.

Weekoverzicht #45 2022

Het is weer bijna weekend en dat betekent: een nieuw weekoverzicht! In het overzicht van deze week lees je over: de digitale agenda en het cloudbeleid van de overheid, massaclaim richting Twitter, spyware rapport en beveliigingsupdates voor Microsoft en Apple. 

Freedom start nieuwe crowdfunding!

Freedom ziet het internet als een eerste levensbehoefte. Maar dan moet het wel veilig en toegankelijk zijn. Dat is het nog niet, dus er is werk aan de winkel! We willen harder groeien, want dat betekent sneller een positief bedrijfsresultaat en een grotere achterban. Hiermee maken we onze strijd voor een meekijkvrij, veilig en open internet sterker. Help jij ons mee? Koop jouw stukje Freedom!

Weekoverzicht #44 2022

Deze week: Oostenrijk stemt tegen EU plan, aanpassing Wetboek Strafvordering aanbevolen, Mastodon en Twitter, gegevens Tweede Kamerleden gelekt, 2x een podcast en Sudo kwetsbaarheid.

Freedom krijgt hoogste score voor IPv6 gebruik in Nederland

Stichting IPv6 Nederland feliciteert Freedom Internet met de hoogste score voor IPv6 gebruik in Nederland. 

Weekoverzicht #43 2022

Deze week in het overzicht: de Commordordion, de Franse privacy waakhond en Google Analytics, de 'reject all' knop en noyb, een brandbrief van strafpleiters, een hackathon bij de politie, kwetsbaarheden en updates, Amazon in huis en meer!

The Privacy Collective stelt hoger beroep in

The Privacy Collective, hierna TPC, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam van 29 december 2021. Freedom is samen met de stichting en andere betrokken organisaties nog steeds overtuigd van het belang van deze zaak.

We schreven eerder over deze rechtszaak. Hieronder nog even kort waar de rechtszaak ook alweer over ging, wat het instellen van hoger beroep betekent en de nieuwsbrief die TPC deze week rondstuurde.

Nieuwsbrief 51

 1. Meld je aan voor de ledendag // Freedom Festival
 2. Let op! Op 1 november tot 16.00 uur bereikbaar
 3. De rechtszaak van FOIC, het verzoekschrift 
 4. Freedom is lid van EuroISPA
 5. Ben je op de hoogte?
 6. Nu ook een glasvezelabonnement in Midden-Groningen
 7. Ook hier levert Freedom binnenkort over glasvezelnetwerk DELTA
 8. Ben jij een beller?

Weekoverzicht #42 2022

Deze week: de overheid analyseert onze twitterberichten, handhaving van privacyrechten in het geding, meer over de doorgifte gegevens tussen EU-VS, een luistertip, de Geneefse Conventie Surveillance, Starlink in Oekraïne en de Belastingdienst kan niks met tips.

De rechtszaak van FOIC #3

In deel 1 van deze serie bespraken we wat de aanleiding was om naar de Europese rechter te stappen. Daarna in deel 2, kwam aan bod met wie we besloten samen te werken.

In deze post gaan we verder met deel 3 van de serie 'De rechtszaak van FOIC: Het verzoekschrift'.

Weekoverzicht #41 2022

Deze week: de DMA staat klaar, extra privacy regels, collectieve DDos bestrijding, de cookie paywall, Phishing-as-a-service, Ziggo versus Brein en meer!

Freedom lid van EuroISPA

Jullie hadden het misschien niet in de gaten, maar wij waren er de afgelopen tijd achter de schermen druk mee bezig: we zijn lid geworden van EuroISPA! De andere leden hebben unaniem voor onze toetreding gestemd.

Hieronder vertellen we wat meer over wat EuroISPA is en waarom wij bij deze organisatie zijn aangesloten.

Freedom biedt nu ook een glasvezelabonnement in Midden-Groningen

Woon je in Froombosch, Harkstede, Hellum, Kolham, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen of Slochteren? Goed nieuws! Je kunt nu kiezen voor een glasvezelinternetabonnement bij Freedom. Wil je een abonnement, plaats dan je bestelling vóór 18 november 2022 i.v.m. de vraagbundeling.

Weekoverzicht #40 2022

Deze week: de DSA is klaar, het weigeren van cameratoezicht leidt tot onterecht ontslag, privacy als groepsrecht, de politie wil duidelijke regels, de toeslagenaffaire besproken in Brussel, USB-C wordt de standaard en oktober is cybersecuritymaand.

Nieuwsbrief 50

 1. Ledendag // Freedom festival, kom je ook?
 2. Klantenservice: goede en snelle hulp is belangrijk
 3. Vacature klantenservice en supportmedewerker Helpdesk (M/V/X)
 4. Hulp nodig? Bekijk onze vernieuwde helpdeskpagina's
 5. Claim je toekomstige Freedom verbinding in nieuwe gebieden van DELTA
 6. Freedom verlaagt prijzen voor het Glaspoort netwerk
 7. Televisie updates
 8. Weekoverzicht al gelezen?

Freedom gaat leveren over het nieuwe glasvezelnetwerk van DELTA Fiber

Goed nieuws! Vanaf 4 oktober 2022 kunnen klanten ook kiezen voor Freedom Internet in de nieuwe gebieden waar DELTA Fiber glasvezel gaat aanleggen.

Hulp nodig? Bekijk onze vernieuwde helpdeskpagina's!

Vorige week gaven we al aan dat het goed gaat met Freedom. We groeien hard, maar dat betekent ook dat het aantal klanten dat ons vragen stelt groeit. Het aantal medewerkers op de helpdesk groeit relatief minder hard dan het aantal vragen dat bij ons binnenkomt. De ticketstanden nemen daarom toe. De oude helpdeskpagina’s hielpen niet echt bij het verminderen van vragen, omdat het ontbrak aan een logische structuur waardoor het lastig was de juiste informatie te vinden. We zijn dan ook erg blij te kunnen melden dat de helpdeskpagina's volledig vernieuwd zijn.

Weekoverzicht #39 2022

Deze week weer een weekoverzicht boordevol informatie! Zo werd plotsklaps in Denemarken besloten dat zij geen Google-diensten meer inzetten in het onderwijs en blikken we nog even terug op het bericht van vorige week over de marktpositie van KPN en hoe ACM hierop reageerde. Maar ook lees je over Bits of Freedom en het CSAR wetsvoorstel, spionage door China, een security update, problemen met het tapsysteem van de politie, de EDRI die de uitspraak van de Europese rechter viert en tot slot over NLNOG die 20 jaar bestaat. 

Freedom verlaagt prijzen voor het Glaspoort netwerk

Freedom verlaagt per 1 oktober 2022 de kosten van de abonnementen 500 Mbit/s en 1 Gbit/s op het Glaspoort netwerk. Dit komt omdat vanaf die datum de tarieven verlaagd worden voor de huur van het netwerk van Glaspoort. En zoals je van ons gewend bent, rekenen we deze tariefverlaging door in de abonnementen die we op dit netwerk leveren.

Jaarlijkse Freedom ledendag

Ieder jaar organiseert Freedom een ledendag waarin we kort terug- en vooruitblikken. Dit jaar combineren we de ledendag met het Freedom Festival op dinsdag 1 november in Philharmonie in Haarlem. We combineren deze events omdat we veel overlap zagen in het programma van de ledendag en de start van het festival, waarin Anco een korte terug- en vooruitblikt geeft over Freedom en Brenno de Winter gastspreker is. Bovendien krijgt ook hier het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen en loopt het team van Freedom rond voor een praatje. 

Tickethons tegen achterstanden & word jij onze nieuwe collega?

Het gaat goed met Freedom, we groeien hard. Dat betekent dus ook dat het aantal klanten dat vragen aan ons stelt groeit. De grote drukte leidt helaas tot langere reactietijden op e-mail dan we zouden willen en daar hebben onze klanten last van - en wij dus ook. We organiseren daarom weer nieuwe tickethons en zoeken versterking voor de afdeling klantenservice

Weekoverzicht #38 2022

Deze week in het weekoverzicht: om nog even terug te komen op het nieuws van vorige week, Freedom in de top tien, Uber is gehackt, KPN en de glasvezelmonopolie, Nederland en de Amerikaanse cloud en een rapport over het belang van encryptie.

Weekoverzicht #37 2022

Deze week in het weekoverzicht: toezichthouder van geheime diensten stapt op, hoe de AVG te handhaven, de klokkenluider van Twitter en security updates.

Nieuwe internetverbindingen via Fiber Crew voorlopig op pauze

Onlangs lieten we weten samen te werken met Fiber Crew waardoor we op maar liefst 230.000 adressen een goedkoper internetabonnement kunnen aanbieden op het netwerk van KPN.

Helaas verlopen de opleveringen over het netwerk van Fiber Crew ondanks de nodige testen vaak niet probleemloos. Er zijn vooral veel verbindingen waarbij ‘geen licht’ is op het moment dat de monteur bij onze klant staat om internet thuis aan te sluiten. Een aantal (nieuwe) klanten met een Fiber Crew verbinding heeft hier last van.

Weekoverzicht #36 2022

Deze week in het weekoverzicht: FOIC stapt weer naar de rechter, Hackshield, beveiligingsupdates, 2xCloudflare, een boete voor Instagram en de macht van Big Tech.

Ben jij iemand die al het nieuws op de voet volgt? Dan heb jij vast een goeie tip voor dit item! Stuur een mailtje naar pa@freedomnet.nl met als onderwerp: 'tip voor het weekoverzicht'.

Nieuwsbrief 49

 1. Wijziging Algemene Voorwaarden
 2. Kun je je wachtwoorden veilig bewaren?
 3. Televisie wijzigingen en update enquête
 4. ACM stelt lagere toegangstarieven
 5. Nieuw: weekoverzicht
 6. Aanhoudende drukte op de helpdesk
 7. Technisch kijkje in de keuken
 8. Rechtszaak: hoe kwam de coalitie tot stand? 
 9. Poging tot phishing ontdekt.

Kun je je wachtwoorden veilig bewaren?

Na bericht van vorige week dat wachtwoordmanager Last Pass was gehackt, raakten collega's met elkaar in gesprek op onze interne chat over hoe je wachtwoorden kunt bewaren. Dat willen we jullie niet onthouden, daarom hieronder een paar opmerkingen en linkjes. Als je er geen chocola van kunt maken, het komt neer op: gebruik een lokale kluis, maak een lokale back-up en gebruik altijd twee factor authenticatie :-)

Weekoverzicht #35 2022

Deze week in het weekoverzicht updates voor Chrome en oudere Apple apparaten, kritiek op de Ierse autoriteit gegevensbescherming, een Europese versie van Office en de AIVD houdt journalisten in de gaten.

Ben jij iemand die al het nieuws op de voet volgt? Dan heb jij vast een goeie tip voor dit item! Stuur een mailtje naar pa@freedomnet.nl met als onderwerp: 'tip voor het weekoverzicht'.

Wijzigingen Canal Digitaal

Canal Digitaal verandert per 1 oktober het zenderaanbod om de prijzen voor de abonnementen betaalbaar te houden. De drie themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids verdwijnen over een maand uit het aanbod. De zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven wel gewoon bij Canal Digitaal beschikbaar, maar kunnen vanaf 1 oktober niet meer opgenomen worden. Wel kun je deze nog tot 7 dagen terugkijken. 

Weekoverzicht #34 2022

Deze week in het weekoverzicht een post van EFF over freedom of speech en de blockchain, een artikel uit 'The Guardian' over kunstmatige intelligentie op de werkvloer in callcenters en tot slot een uitspraak van het hof in Den Haag die we bespreken,  waarin is bepaald dat een website niet kan worden gehackt.

Ben jij iemand die al het nieuws op de voet volgt? Dan heb jij vast een goeie tip voor dit item! Stuur een mailtje naar pa@freedomnet.nl met als onderwerp: 'tip voor het weekoverzicht'.

ACM stelt lagere toegangstarieven KPN en Glaspoort vast

De ACM maakte enige tijd geleden bekend te gaan kijken naar de toegangstarieven van KPN en Glaspoort. De huidige, niet gereguleerde toegangstarieven om gebruik te maken van het netwerk waren namelijk zo hoog, dat er weinig ruimte was voor gezonde concurrentie. Ook Freedom heeft hier last van. De prijs voor Freedom om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk van KPN of Glaspoort is erg hoog ten opzichte van andere netwerken zoals bijvoorbeeld E-fiber. Dat voelt ook de consument. Vandaag maakt de ACM bekend het nieuwe en verbeterde voorstel voor toegangstarieven vast te stellen.

We hebben beet!

Tja, wij hebben er ook last van: phishing mails. Mensen met kwade bedoelingen die via de mail aan gevoelige gegevens willen komen. Phishing komt vaak voor en is linke soep. Oppassen geblazen dus!

Hieronder onze recente ervaring met een phisher. Hopelijk leer je ervan! Voor ons was het wel weer een wake up call.

De rechtszaak van FOIC #2

In deel 1 van deze serie bespraken we hoe het allemaal begon. De ACM kwam met een lijstje van zes websites die we onder protest hebben geblokkeerd. Dat terwijl de ACM juist niet de aangewezen autoriteit is om providers op te dragen internetverkeer te blokkeren. Andere autoriteiten bleven stil. Terwijl het toch voor het eerst is dat op deze manier, via een EU sanctie, de overheid zich bemoeit met media en het internetverkeer. We besloten een coalitie te vormen en onze vragen voor te leggen aan de Europese rechter.    

In dit bericht gaan we verder met deel 2 van deze serie 'De rechtszaak van FOIC: De coalitie'.

Een technisch kijkje in de development-keuken 3/3

Bij Freedom zijn we graag transparant in wat we doen en waar we naartoe willen. Voor de wat meer technisch onderlegden onder jullie, is het vast ook interessant om te weten wat er achter de schermen gebeurt. Onlangs gaven we jullie al een eerste en tweede blik in de development-keuken van Freedom, met dank aan onze senior software engineer Loran. Hierin legden we meer uit over het Order Management Systeem genaamd SOMS en vertelden we over het framework Ruby on Rails, waarop SOMS is ontwikkeld. Vandaag duiken we een stukje verder de keuken in.

Weekoverzicht #33 2022

Dit keer hebben we zowel een artikel van de New York Times als van Forbes voor je samengevat en vertaald. Ook bespreken we een aantal beveiligingsupdates.

Ben jij iemand die al het nieuws op de voet volgt? Dan heb jij vast een goeie tip voor dit item! Stuur een mailtje naar pa@freedomnet.nl met als onderwerp: 'tip voor het weekoverzicht'.

Een technisch kijkje in de development-keuken 2/3

Bij Freedom zijn we graag transparant in wat we doen en waar we naartoe willen. Voor de wat meer technisch onderlegden onder jullie, is het vast ook interessant om te weten wat er achter de schermen gebeurt. Onlangs gaven we jullie al een eerste blik in de development-keuken van Freedom, met dank aan onze senior software engineer Loran. Hierin legden we meer uit over het Order Management Systeem genaamd SOMS. Vandaag duiken we een stukje verder de keuken in.

Weekoverzicht #32 2022

Het is zomer! Maar natuurlijk nooit komkommertijd als het gaat om security en privacy of andere mensenrechten. Een mooi moment dus om te starten met het weekoverzicht. In dit overzicht, dat we elke vrijdag posten, bespreken we een paar nieuwsberichten van de afgelopen week. Leuk of minder leuk nieuws, maar altijd goed om te weten.

Ben jij iemand die al het nieuws op de voet volgt? Dan heb jij vast een goeie tip voor dit item! Stuur een mailtje naar pa@freedomnet.nl met als onderwerp: 'tip voor het weekoverzicht'.

Nieuwsbrief 48

 1. Beste Alles-in-1 Provider volgens Consumentenbond
 2. Nieuw! Bellen Vrij NL
 3. Verlaging tarieven op een aantal locaties op KPN-netwerk
 4. Nu ook beschikbaar op het netwerk van Glaspoort
 5. De rechtszaak van FOIC: Hoe het allemaal begon
 6. Delta & ODF: een update
 7. Een technisch kijkje in de keuken

De rechtszaak van FOIC #1

Eerder lieten we jullie weten dat we een rechtszaak hebben ingediend bij de Europese rechter. In deze serie leggen we uit waarom we dat doen en wat we ervan verwachten. Ook bespreken we waarom niet iedereen het eens is met deze zaak. Lees verder voor deel 1 van deze serie 'De rechtszaak van FOIC: Hoe het allemaal begon'.

Freedom Internet verlaagt op aantal locaties tarieven op KPN netwerk

Door de samenwerking met Fiber Crew kan Freedom Internet op maar lieft 230.000 adressen in Amersfoort, Almere, Hilversum, Soest, Leusden en Baarn een goedkoper internetabonnement aanbieden op het netwerk van KPN. Op deze locaties krijg je nu 1 Gbit/s glasvezel internet voor 49 euro, waar je tot voor kort nog 79 euro moest betalen voor deze snelheid.

Freedom is nu ook beschikbaar op het netwerk van Glaspoort

Freedom levert sinds kort ook internetabonnementen op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Glaspoort heeft al op veel plekken door het hele land een glasvezelnetwerk aangelegd. De komende jaren gaan ze bovendien in meer dan 2.000 plaatsen in Nederland glasvezel aanleggen, waardoor maar liefst 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven aangesloten kunnen worden op het glasvezelnetwerk van deze partij.

Update over Delta en Open Dutch Fiber

Heel veel van jullie (lezers van deze nieuwsbrief) vragen ons hoe het nu toch zit met Delta en ODF. Daarom vroegen we Anco om een update.

NIEUW! Bellen Vrij NL

Na het goede nieuws van afgelopen week, waarin bekend werd dat we 'Beste uit de Test Alles-in-1 Provider' zijn geworden, komen we deze week met meer goed nieuws! Vanaf nu kun je bij Freedom ook kiezen voor ‘Bellen Vrij NL’. Hiermee bel je voor 15 euro per maand kosteloos naar vaste en mobiele nummers in heel Nederland.

Consumentenbond: Freedom Internet is Beste uit de Test Alles-in-1 Provider

Het is feest bij Freedom! We zijn zojuist met een 8,4 door de Consumentenbond uitgeroepen tot de Beste uit de Test ‘Alles-in-1 Provider’! Een topprestatie waar we heel erg trots op zijn. Dank aan alle Founding Members, Crowdfunders en klanten - en al helemaal voor degenen die dat alle drie zijn ;-) - voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben getoond én dit prachtige cijfer! 

Verminderde bereikbaarheid i.v.m. ziekte

Op dit moment heeft Freedom helaas te maken met veel afwezigen i.v.m. ziekte. De wachtrijen kunnen om die reden iets verder oplopen dan normaal. Uiteraard zullen degene die aanwezig zijn hun best doen om jullie zo goed en snel mogelijk te helpen.

Een technisch kijkje in de development-keuken

Bij Freedom zijn we graag transparant in wat we doen en waar we naartoe willen. We geven jullie huis-tuin-en-keuken tips, informatie over nieuwe gebieden, nieuwe diensten en laten weten waar we mee bezig zijn op het gebied van public affairs. Maar voor de wat meer technisch onderlegden onder jullie, is het vast ook interessant om te weten wat er achter de schermen gebeurt. Vandaag geven we jullie daarom een eerste blik in de development-keuken van Freedom, met dank aan onze senior software engineer Loran.

MS Windows-gebruikers, start je ‘update engines’!

Hier bij Freedom zijn we grote fans van Open Source, maar wij begrijpen ook wel dat besturingssystemen zoals van Microsoft en Apple moeilijk weg te denken zijn uit de thuissituatie. Microsoft heeft onlangs een aantal kwetsbaarheden gerepareerd en hier afgelopen dinsdag veiligheidsupdates gepubliceerd. Ben jij een gebruiker van MS Windows? Start dan je ‘update engines’

Nieuwsbrief 47

 1. Een digitale samenleving zonder zorgen over dataprivacy
 2. Freedom niet telefonisch bereikbaar i.v.m. Keti Koti
 3. Wetsvoorstel over kunstmatige intelligentie, hoe zit dat?
 4. Anoniem(er) online
 5. Freedom op Play in Business, er zijn nog tickets!
 6. Veilig(er) op vakantie, een paar tips

Veilig(er) op vakantie, een paar tips!

We gaan binnenkort weer massaal met zijn allen op vakantie. Allerlei goedbedoelde tips heb je waarschijnlijk al vaker gehoord, zoals sluit je ramen en deuren en zet een timer op je lamp. Maar heb je de volgende punten ook al op je checklist geschreven? 

Freedom op Play in Business op 1 juli, er zijn nog tickets!

Op 1 juli staat de Moka van Freedom op het event ‘Play in Business’ in Baarn. Freedom sponsort daarnaast ook de ‘Cyber Security Escape Caravan’ die te vinden is op het terrein.

De strijd van Moonback tegen de Big-Tech

Freedom Internet koos bij de oprichting voor het bedrijfsmodel Steward Ownership. Steward Ownership is een eerlijk en duurzaam bedrijfsmodel waarbij de missie leidend is. We vinden het dan ook heel mooi om te zien dat er steeds meer bedrijven ontstaan waarbij de missie voorop staat. Moonback is een van die bedrijven.

Foto van Keti Koti in het Oosterpark in Amsterdam

Keti Koti 1 juli - Freedom telefonisch niet bereikbaar

Op 1 juli tijdens Keti Koti herdenken we in Suriname, Nederland en de voormalig Nederlandse Antillen het slavernijverleden vieren de afschaffing hiervan. Keti Koti betekent in het Sranantongo ‘verbroken ketenen’. Op 1 juli 1863 werd door Nederland bij wet de slavernij afgeschaft in Suriname. Wel werden mensen wettelijk gedwongen om daarna nog tien jaar lang op de plantages te blijven werken, tot 1873 dus. Bij Freedom willen we iedereen de mogelijkheid geven deze belangrijke dag in de Nederlandse geschiedenis te herdenken en vieren. Vandaar dat we op deze dag telefonisch niet bereikbaar zijn. 

Privacy Coalitie overhandigt manifest aan Tweede Kamer

De Privacy Coalitie is een groep van organisaties die staat voor een gezonde digitale samenleving. Vandaag wordt namens de coalitie en medeondertekenaars een manifest aangeboden aan de Tweede Kamer.

Anoniem(er) online zoeken

‘Googlen’ is een werkwoord geworden en betekent: zoeken op het internet. Maar wist je dat je ook zonder Google kunt googlen? Er bestaan andere online zoekmachines die veiliger zijn in gebruik.  

Hoe zit het met het wetsvoorstel over kunstmatige intelligentie?

De afgelopen weken zijn we iets meer te weten gekomen over de 'AI Act'. Zo waren we eind mei aanwezig bij de CPDP in Brussel en vlak daarna bij VNO NCW in Den Haag. 

De AI Act is een Europese wet over de toepassing van kunstmatige intelligentie die nu in de maak is. Deze wet moet gaan bepalen wie wanneer en waarvoor verantwoordelijk is en behandelt de risico's die komen kijken bij de inzet van kunstmatige intelligentie. Een van de onderwerpen die in de AI Act aan bod komt is biometrische surveillance. Ben je benieuwd wat dat betekent en welke campagne wij ondersteunen? Lees dan verder.

Nieuwsbrief 46

 1. Freedom stapt naar Europese rechter
 2. Geen verhoging van je abonnementskosten
 3. Let op: Je factuur is eenmalig anders dan verwacht! 
 4. The Time is Now! - een terugblik
 5. Boete opgelegd aan Enschede door AP
 6. Tip: Versleutel je internetverbinding met een VPN
 7. Tv wijzigingen

Stichting BREIN verliest weer in rechtszaak tegen Ziggo

In de tweede zaak dit jaar verloor Stichting BREIN opnieuw de door hen ingestelde rechtszaak tegen Ziggo.

Stichting BREIN wil dat Ziggo brieven doorstuurt naar hun klanten omdat zij iets zouden doen dat niet mag.

Eerste klant met glasvezelinternet in gemeente Moerdijk

Afgelopen vrijdag heeft E-Fiber het eerste huis in de gemeente Moerdijk aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Freedom heeft vervolgens meteen de internetaansluiting voor de bewoners geactiveerd. 

Boete opgelegd aan Enschede door AP

De gemeente Enschede moet een boete betalen van 600.000 euro vanwege wifitracking in de stad. Het is de eerste keer dat een overheidsinstantie in Nederland een boete moet betalen voor wifitracking. 

Ook dit jaar geen verhoging van je abonnementskosten bij Freedom!

Freedom doet ook dit jaar niet mee aan de jaarlijkse prijsverhoging. Dit in tegenstelling tot de meeste andere providers. Die verhogen al jarenlang elke zomer onder het mom van ‘netwerkverbetering’ hun abonnementskosten en grijpen ook de stijgende energieprijzen en inflatie aan als argument. KPN kondigde als eerste de nieuwe abonnementskosten aan. Per 1 juli stijgen daar de prijzen met gemiddeld €1,90 per maand. Voor ex-XS4ALL-klanten gaat de prijsverhoging pas in per 1 september, vanwege de lopende technische migratie van XS4ALL naar KPN. Ook Ziggo klanten moeten dieper in hun buidel tasten, zij gaan er gemiddeld €2,12 per maand op achteruit per 1 juli.

Versleutel je internetverbinding met een VPN

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een programma dat je kunt installeren op je computer, smartphone, laptop of tablet. Het zorgt voor een versleutelde en veilige verbinding tussen het apparaat dat je gebruikt en het internet. Deze anonimiteit kan handig en veilig voor je zijn. We leggen je graag uit waarom!

Freedom stapt naar de Europese rechter vanwege internetblokkade

Freedom Internet stapt samen met een coalitie van providers en organisaties die opkomen voor internetvrijheid en vrijheid van informatie, naar de Europese rechter. De coalitie treedt op onder de naam ‘Freedom of Information Coalition’ (FOIC) en neemt deze stap vanwege de blokkade van de Russische staatskanalen RT en Sputnik op basis van het Europese Besluit en de Verordening 2022/350.

The Time is Now!

Vorige week was Freedom aanwezig bij het evenement The Time is Now! van Public Spaces. Hieronder lees je ter inspiratie een kort verslag. We noemen een aantal interessante initiatieven waar je aan kunt deelnemen. Lees vooral verder!

Wil je liever luisteren of kijken? Op de website van Public Spaces vind je alle opnames

Nieuwsbrief 45

 1. Het digitaal onderwijs, dat moet en kan beter! 
 2. Dank voor deze mooie uitslag!
 3. Jouw mening telt! Vul de enquête televisie in
 4. Televisie verbeteringen en wijzigingen
 5. Kijken bedrijven en de overheid straks toch online met ons mee?
 6. The Time is Now - Evenement Public Spaces
 7. "Wij kennen het geheim van Google!" 

Het digitale onderwijs, dat moet en kan anders!

Kinderen krijgen tegenwoordig in het onderwijs al van jongs af aan een online account van een Amerikaans Big Tech bedrijf. Dankzij dit account kunnen gegevens worden verzameld, kan er een profiel worden opgebouwd en kan deze informatie worden doorverkocht.

"Wij kennen het geheim van Google!"

Google weet meer van je dan je denkt. Leah Elliott heeft dit laagdrempelig weergegeven in een strip. Elliott is striptekenaar en digitale rechten activist. Omdat haar strip alleen in het Engels en Duits beschikbaar is, hebben we het eerste deel van de reeks hieronder samengevat. 

Nieuw voorstel Europese Commissie

Het zat er al even aan te komen en afgelopen week was het zover. De Europese Commissie presenteerde een nieuw voorstel, waarin zij online kindermisbruik streng willen aanpakken. Dat klinkt in eerste instantie natuurlijk fantastisch. Laat duidelijk zijn: wij zijn tegen kindermisbruik! Het voorstel dwingt bedrijven alleen om mee te kijken naar wat internetgebruikers met elkaar delen. Oftewel, de Europese Commissie wil van encryptie af.

Een mooie uitslag voor Freedom in Providermonitor Consumentenbond

Feest! Freedom is wederom 2e alles-in-1 provider geworden in de Consumentenbond providermonitor. Freedom glasvezel is zelfs een plekje gestegen, namelijk naar de 3e plek!

Nieuwsbrief 44

 1. Jouw privacy voorop - onze privacy officer studeert ervoor
 2. Superheld(desker) gezocht!
 3. Tactical Media Meetup #1
 4. DSA komt dichterbij
 5. Deepfake - laat je niet misleiden!
 6. De paden op, de lanen in
 7. Aangepaste openingstijden

Freedom heeft er een certificaat bij!

Onze privacy officer is nu een echte privacy pro! Na een geslaagd examen is het certificaat ‘Certified Information Privacy Professional Europe’ (CIPP/E) binnen. Een hele mond vol!

Tactical Media Meetup #1 op 28 april 2022 om 20:00 @ Waag

De Tactical Media Room is afgelopen februari opgericht, nadat Rusland Oekraïne binnenviel. De TMR onderzoekt initiatieven en verbindt verschillende initiatiefnemers, die ondersteuning bieden aan onafhankelijke pers, journalisten, redacties en burgerinitiatieven uit Oekraïne, Rusland en Belarus. Op 28 april organiseert de TMR haar eerste Tactical Media Meetup van 20.00 tot 22.00 uur in de Waag, Amsterdam. 

Deepfake, net echt of echt nep?

Deepfake is een verzamelnaam voor software, waarmee je nepvideo’s kunt maken die (vaak) bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Door middel van AI-technologie en ‘machine learning’ (oftewel, machinaal leren) kan de computer gezichten verwisselen of de stem van iemand vervangen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor entertainment doeleinden, zoals in films. Helaas wordt deze techniek ook gebruikt om mensen te misleiden.

De paden op, de lanen in

Regelmatig wordt er op nieuwe plekken in Nederland glasvezel aangelegd. Bewoners van die regio hebben dan vaak keus uit een aantal internetproviders. Op deze manier is er voor iedereen een passend abonnement.

Aangepaste openingstijden

I.v.m. met de feestdagen is Freedom gesloten op de volgende dagen:

Superheld(desker) en klantenservice medewerker gezocht!

Onlangs lieten we jullie weten dat we een aantal tickethons organiseerden; een tijdelijke oplossing om in korte tijd met het hele team veel tickets te behandelen. Het gaat namelijk goed met Freedom en we groeien hard. Maar dat betekent ook meer vragen en mails, die allemaal opgepakt moeten worden door onze helddeskers.

Freedom plaatst cookies op website

Freedom plaatst cookies op de website. "Hé, maar jullie zijn toch tegen cookies?!", zul je nu denken. Dat klopt, we houden niet van foute cookies! Maar we zijn wél gek op lekkere cookies. En appeltaart natuurlijk ;-). Spot jij alle 5 stuks lekkere cookies op onze website? Dan maak je kans op een gave Freedom hoodie.

Nieuwsbrief 43

 1. Freedom Subnet staat live!
 2. #Cloud4Ukraine
 3. Het belang van open en vrije communicatie
 4. Tijdelijke oplossing voor grote drukte: tickethons bij Freedom
 5. Tracking pixels, wat zijn dat eigenlijk? 

Tracking pixels, wat zijn dit en wat kun je ertegen doen?

Een tracking pixel is een klein stukje code, die meestal in de vorm van een afbeelding van 1 bij 1 pixel op een website of in een nieuwsbrief wordt geplaatst. Je ziet hem niet zitten. Het zou wel zo netjes zijn als iedere website je hierover informeert en je toestemming moet geven voor dit kleine plaatje. Helaas is het soms lastig te achterhalen of er eentje opstaat en vandaar dat hier makkelijk misbruik van gemaakt kan worden.

Tickethons bij Freedom: tijdelijke oplossing voor grote drukte bij onze helpdesk

Het gaat goed met Freedom, heel goed zelfs, we groeien hard. De ontsluiting van steeds meer glasvezels operators maakt het voor steeds meer mensen mogelijk om internet via Freedom af te nemen.

Laat van je horen, breng je stem uit

Je stem kunnen uitbrengen is niet vanzelfsprekend. Dat weet iedereen die niet mag stemmen.

Freedom blokkeert onder protest websites

Freedom maakt zich grote zorgen over de Europese Verordening die internetproviders verplicht om de websites van Russia Today en Sputnik te blokkeren. Alhoewel Freedom zich distantieert van de inhoud van deze propagandasites, staan wij wel voor een open internet. Daar past een dergelijke censuur niet bij.

Vrouwelijke pioniers in de informatietechnologie

In de wereld van informatietechnologie zijn er ook veel vrouwelijke pioniers! En omdat het vandaag Internationale Vrouwendag is, is dit een mooi moment om er drie te noemen.

#Cloud4Ukraine

#Cloud4Ukraine is een initiatief van de Dutch Cloud Community. Dit initiatief is bedoeld om hosting- en cloudproviders in de regio Oekraïne te helpen. Ook is de insteek om ondersteuning te bieden aan lokale overheden, nationale overheden en IT-bedrijven die om hulp verlegen zitten. 

Het belang van open en vrije communicatie

Een open en vrij internet. Dat is ons streven. Open, zodat iedereen vrij kan communiceren. Open, dus toegankelijk voor iedereen en in principe zonder beperking door overheid, bedrijf, computersysteem of mens. Vrij, dus in principe zonder censuur of repressie door overheid, bedrijf, computersysteem of mens.

Nieuwsbrief 42

 1. Thanks for all the fish
 2. Verbetering e-mailplatform, migratie gestart
 3. Optimaal gebruikmaken van je wifi
 4. Eerste klant opgeleverd op het netwerk van Glasvezel Helmond
 5. Testimonial klant Freedom
 6. Wijzigingen tv
 7. Vanaf maandag is Freedom weer 'On Air'

De mailmigratie is gestart!

Klanten van Freedom merkten de afgelopen tijd dat er vaak storingen waren op het gebied van e-mail. Zoals we al eerder schreven in een bericht op de Community, houdt Freedom dit nauwlettend in de gaten samen met Soverin, onze partner op het gebied van e-maildiensten. De plannen die in dit bericht zijn beschreven, over de weg naar verbetering, zijn in volle gang. Inmiddels kunnen we dan ook daadwerkelijk wat meer melden over de voortgang.

Testimonial Wim

Onlangs stelden we op onze Community de vraag of er mensen bereid waren een aantal vragen te beantwoorden over Freedom en de overstap. Bij Freedom vinden we het belangrijk dat hier een duidelijk en transparant beeld van is. Natuurlijk helpen wij graag en geven we tips, maar de ervaring van klanten zelf geeft wat ons betreft een nog beter beeld. We ontvingen diverse reacties en delen vandaag de reactie van Wim met jullie. 

Nieuwsbrief 41

 1. IAB op de vingers getikt
 2. Safer Internet Day en TikTok
 3. Gebruik Google Fonts op website zonder consent in strijd met AVG
 4. Verschillende prijzen en diverse glasvezelnetwerken, hoe zit dat?
 5. Formule 1 waar ga je heen?
 6. Testimonials klanten
 7. Update storingen e-mail & oplossing
 8. Tv update

Verschillende prijzen en diverse glasvezelnetwerken, hoe zit dat?

Om internet te kunnen leveren, maakt Freedom gebruik van diverse netwerken. Voor een verbinding via DSL maken wij gebruik van het netwerk van KPN. Voor een verbinding via glasvezel maken wij naast KPN ook gebruik van netwerken zoals E-Fiber, T-Mobile en vele andere. Wanneer er glasvezel in jouw wijk wordt aangelegd dan zijn er vaak een beperkt aantal providers waar je uit kan kiezen. Dit heeft te maken met de afspraken die zijn gemaakt tussen de providers, belichters en de netwerken. Bovendien kan het zo zijn dat jij meer of minder geld betaalt voor je Freedom internetverbinding, dan je vriendin in een dorp verderop. Hoe zit dat precies? We leggen het je hieronder uit.

Testimonial Kevin

Waarom zou je overstappen naar Freedom? En hoe verloopt dit proces? We merken dat steeds meer mensen de overstap willen maken, maar zichzelf deze vragen stellen. Bij Freedom vinden we het belangrijk dat hier een duidelijk en transparant beeld van is. Natuurlijk helpen wij graag en geven we tips, maar de ervaring van klanten zelf geeft wat ons betreft een nog beter beeld.

Safer Internet Day en TikTok

Vandaag is het Safer Internet Day. De organisatie hierachter is een Europees samenwerkingsverband. Er bestaat ook een Nederlandse afdeling.

Het motto van Safer Internet Day is: een beter internet voor kinderen. Op deze dag wordt de vraag gesteld hoe we het internet een veilige omgeving maken voor onze kinderen en jongeren. Zij zijn extra kwetsbaar en verdienen extra bescherming. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals cyberpesten, online identiteit, jezelf beschermen online en social media.  

Over social media gesproken..

Formule 1, waar ga je heen?

Afgelopen jaar werd bekendgemaakt dat de rechten van de Formule 1 vanaf komend seizoen in handen zijn van ViaPlay. De Formule 1 kan daarom niet langer gekeken worden via Ziggo Sport, zoals de afgelopen jaren wel het geval was. ViaPlay gaat de Formule 1 als streamingdienst aanbieden in Nederland. Je kunt dit vergelijken met diensten zoals Netflix, NLZiet en Videoland.

IAB op de vingers getikt

De toezichthouder in België heeft gisteren bepaald dat de cookiemelding van IAB niet voldoet aan de AVG. Deze standaard cookiemelding wordt ingezet op veel websites. De organisatie moet een boete betalen en laten zien hoe ze zich vanaf nu wel aan de wet houdt.

Gebruik Google Fonts op website zonder consent is in strijd met de AVG, kans op boete

De Duitse rechter heeft geoordeeld dat een website 100 euro schadevergoeding moet betalen, omdat de website het IP-adres van de bezoeker aan Google had doorgegeven. Het IP-adres werd doorgegeven aan Google door het gebruik van Google Fonts op de website. De bezoeker van de website stapte naar de rechter, omdat de website met het doorgeven van het IP-adres niet heeft voldaan aan de AVG. 

Op de privacy!

Gefeliciteerd!

Vandaag is de dag van de privacy. De dag van onze privacy. Privacy is een belangrijk recht van de samenleving en van iedereen persoonlijk. Het is vandaag dus een bijzondere dag om stil te staan bij wat we nu al hebben, maar ook bij wat we nog kunnen winnen.

Dit is de week..

Als je ons al een tijdje volgt, heb je hem eerder voorbij zien komen: 'Fix je privacy' van Bits of Freedom (BOF).

Wij vinden deze tips zo goed, dat we er graag nog eens de aandacht op vestigen. Wacht niet langer, dit is hét moment om de website even goed door te nemen.

Dan is er op de dag van de privacy - namelijk morgen - echt iets te vieren! 

Testimonial Hindrik

Het nieuws dat de afgelopen maand naar buiten werd gebracht over het definitief stoppen van XS4ALL en het opheffen van het actiecomité ‘XS4ALL Moet Blijven’, heeft flink wat stof doen opwaaien. We merken dat steeds meer mensen de overstap willen maken, maar zich afvragen hoe dat proces precies in zijn werking gaat.

Freedom nu ook in de gemeente Zeevang

Freedom levert al via E-fiber al in een groot aantal gebieden een glasvezel internetverbinding. Vanaf nu komt daar ook de gemeente Zeevang bij

Europees Parlement stemt voor DSA

Deze week stemde het Europees Parlement voor de DSA. De afkorting DSA staat voor Digital Services Act. In het Nederlands: de wet inzake digitale diensten. Deze nieuwe Europese wet is bedoeld om internet platforms te reguleren. Online gebruikers en consumenten worden hierdoor beschermd. Het is niet zo dat er tot nu toe geen regels bestonden waar de platforms zich aan moeten houden. Die regels zijn simpelweg na zo'n 20 jaar aan vernieuwing toe. De nieuwe wet komt te gelden naast de e-Commerce Richtlijn uit het jaar 2000. Hoog tijd dus om onze inzichten en ervaringen van de afgelopen jaren in nieuwe wetgeving om te zetten.

Geen tijdelijke wet informatieverstrekking RIVM

Op 29 mei 2020 werd er een wet ingediend die een (tijdelijke) wijziging van de Telecommunicatiewet voorstelt. Telecomproviders kunnen worden verplicht gegevens te delen met het RIVM. Om het wetsvoorstel te bespreken worden in oktober 2020 verschillende experts uitgenodigd waaronder Bits of Freedom (BOF). 

Nieuwsbrief 40

 1. Maand van de privacy
 2. Facebook loopt een blauwtje op Blue Monday
 3. Een nieuw jaar, een nieuwe update
 4. De strijd van NYOB
 5. Anoniem(er) online
 6. Wetsvoorstel Telecommunicatiewet ingetrokken

Anoniem(er) online

Dagelijks gebruiken we steeds meer apparaten die verbonden zijn met het internet. We noemen dit ook wel slimme apparaten. In eerste instantie denk je wellicht alleen aan een mobiele telefoon of laptop. Maar ook een lamp, slot of robotstofzuiger die aan te sturen zijn via een app, behoren tot de slimme apparaten. Om deze app te gebruiken, maak je een account aan. Op dat account vul je allerlei (persoonlijke) gegevens in. Maar is dat wel echt nodig en zo ja, hoe ga je daar dan slim mee om? Bekijk onderstaande video waarin Sébas je voorziet van een aantal handige tips. 

Facebook loopt een blauwtje op Blue Monday

Vandaag is het naast ‘Blue Monday’ ook ‘Ditch New Year's Resolution Day’. Waar de meeste mensen hun goede voornemens aan de kant zetten, zoals stoppen met roken, minder drinken of afvallen, doen we dat bij Freedom niet. Freedom heeft namelijk besloten om vanaf 2022 niet meer te adverteren op Facebook en Instagram en is niet van plan dit voornemen op te geven.

De strijd van NOYB

Gisteren kwam NOYB met heugelijk nieuws: de toezichthouder in Oostenrijk heeft bepaald dat gebruik van Google Analytics de AVG schendt. In de klacht gericht aan de toezichthouder had NOYB gevraagd of Google en Facebook, na de uitspraak 'Schrems II', persoonsgegevens van Europese burgers mogen doorgeven aan de VS.

Wat houdt die uitspraak 'Schrems II' eigenlijk in?

Lees hieronder meer over de strijd die NOYB al jaren voert en wat dit betekent voor onze privacy.

Maand van de Privacy

Deze maand vieren we de privacy! Vieren jullie mee? Op 28 januari is de dag van de privacy. In de aanloop daar naartoe schrijven we extra veel stukjes over privacy en security. We geven tips, bespreken nieuws en geven aandacht aan bijzondere initiatieven.

Wil je verder praten over de thema’s privacy en security? Dan kun je terecht op onze community.

Een goed nieuw jaar... begint met een update!

En dan bedoelen we niet een update over de ontwikkeling van Freedom. Die heb je natuurlijk eind vorig jaar al kunnen lezen. Nee, we bedoelen updates die je apparatuur beveiligen. Zorg ervoor dat al je apparaten up-to-date zijn, die zijn verbonden met het internet. Dan ben je veiliger online.

Lees hieronder verder wat Freedom voor je doet en wat je zelf kunt doen.

Nieuwsbrief 39

 1. Op naar een nieuw jaar!
 2. Terugblik: van oprichting tot nu
 3. Einde actiecomité XS4ALL Moet Blijven
 4. Rechtbank oordeelt in rechtszaak The Privacy Collective
 5. Goed nieuws voor Eindhoven
 6. TV wijzigingen

Op naar een nieuw jaar!

Freedom kijkt terug op een mooi jaar en gaat vol energie door naar het nieuwe jaar. Onze roadmap is goed gevuld! We hebben daarnaast uiteraard nog veel meer ideeën en wensen, maar we kunnen niet alles tegelijk. Waar gaan we ons het komende jaar op focussen?

Freedom van provider tot nu

Het is het einde van het jaar, tijd voor een kleine terugblik. Hier lees je deel 2 van de geschiedenis van Freedom "Freedom van provider tot nu".
Hierin wordt de periode 2020 t/m 2021 samengevat en vooruit gekeken naar 2022.

Rechtbank oordeelt: stichting The Privacy Collective is niet ontvankelijk in haar vordering

Vlak voor het nieuwe jaar heeft de rechtbank zich uitgesproken in de massaschade claim tegen Oracle en Salesforce. In haar uitspraak van woensdag 29 december kwam de rechtbank tot de conclusie dat de ingestelde vordering van de stichting niet voldeed aan de formele vereisten. 

XS4ALL Moe(s)t Blijven

Gisteren kondigde KPN, de eigenaar van de internetprovider XS4ALL, aan dat vanaf 24 december mensen geen klant meer kunnen worden bij XS4ALL.

Nieuwsbrief 38

 1. Tip: veilig bestanden versturen
 2. Het sine nomine e-mailadres
 3. Tijdelijke actie Film1 en Ziggo Sport
 4. TV verbeteringen & wijzigingen
 5. Wijziging privacyverklaring

Kijk dit weekend gratis naar Ziggo Sport

Ziggo stelt van 9 december 12.00 uur t/m 14 december 12.00 uur al zijn kanalen open. Dat betekent dat alle klanten met een TV-abonnement niet alleen gratis kunnen kijken naar o.a. diverse voetbal-, tennis- en golfwedstrijden, maar ook live kunnen genieten van de spectaculaire ontknoping van de Formule1. 

Achter de schermen - wat doet Freedom voor je privacy?

We hebben er al vaak vragen over gekregen. Hoog tijd dus om er wat meer uitleg over te geven. Wat is nou toch dat sine nomine e-mailadres?

Tijdelijke Film1 actie van Canal Digitaal

Sluit je vanaf vandaag t/m 31 december 2021 een abonnement af voor Film1 dan ontvang je deze voor € 5 per maand gedurende 6 maanden.

Tip: Veilig bestanden versturen

Wil je veilig bestanden versturen? Kijk dan eens naar Cryptify. 

Via Cryptify kun je bestanden versturen (tot 2 GB). Ze worden versleuteld in de browser vóór het verzenden. En ze komen precies daar waar je ze wilt hebben aan. De verzender en de ontvanger gebruiken hiervoor de IRMA app.  

Update TV over Film1, NPO en start- en stoptijden

Een update vanuit Canal Digitaal over Film1, NPO zenders en start- en stoptijden van Fox, History en RTL Crime. 

Affiliates vergoeden? Freedom doet het anders!

Freedom strijdt voor een veilig en vrij internet. Het online volgen van mensen, persoonsgegevens opslaan en profilering, dat vinden wij maar niks. Maar we moeten onze motor wel draaiende houden en daarvoor hebben we o.a. klanten nodig. Via diverse manieren brengen we onze naam onder de aandacht, zodat steeds meer Nederlanders ons kennen en overstappen. Een mooi nieuw voorbeeld is het affiliate programma. Stiekem zijn we best wel trots op deze unieke nieuwe samenwerking, we vertellen je er graag meer over! 

Nieuwsbrief 37

 1. Affiliates belonen? Freedom doet het anders! 
 2. Uitslag Providermonitor Consumentenbond
 3. Terugblik Freedom Ledenavond
 4. Drukte op de helpdesk 
 5. ECP festival
 6. Privacy en online games
 7. TV wijzigingen

Privacy en online games

Op 12 en 13 november vonden de ‘Nationale Game Cultuur dagen’ van 2021 plaats in het Nationaal VideoGame Museum. Freedom mocht hierbij aanwezig zijn en sprak over “Privacy in online games”. Een belangrijk aspect in de samenleving, want we spelen steeds meer online games door de lockdown- en coronaperikelen. Het is daarom belangrijk om hier meer aandacht aan te besteden.

Jaarfestival 11 november 2021

Na de ledenvergadering van afgelopen woensdag zijn we in het Haagse blijven hangen. De volgende dag (11 november - onze verjaardag!) vond daar namelijk het ECP jaarfestival plaats. Het was een hybride festival. Het kon dus zowel in levende lijve als thuis online bezocht worden. Wij waren er in persoon en doen hier verslag. 

Uitslag Providermonitor Consumentenbond

Wauw! Freedom is 2e en 4e alles-in-1 provider geworden in de Consumentenbond providermonitor. Zonder TV maakt ons dat stiekem zelfs de beste 'internet provider' en 'internet & telefonie provider' ;-). We zijn supertrots op de gemiddelde providerwaardering van een 9,8 voor DSL en een 9,7 voor Glasvezel. En ook onze helpdesk scoort weer een dikke 8,5 gemiddeld. Over de kwaliteit van internet en telefonie zijn de deelnemers eveneens te spreken, voor beide diensten geven zij gemiddeld een 9.

Freedom bestaat 2 jaar!

Freedom bestaat 2 jaar! Mede daarom leek het ons leuk om de eerste ledenavond te organiseren. Die vond daarom gisteren plaats in het Veur Theater en kon tevens online gevolgd worden. 

Nieuwsbrief 36

 1. Nieuw: Freedom Mail
 2. Uitnodiging Freedom Ledenavond
 3. Achter de schermen
 4. Freedom Community bestaat 1 jaar
 5. Uitbreiding glasvezelgebieden
 6. Privacyverklaring Freedom

Freedom (online) ledenavond 10 november

In korte tijd is het Freedom gelukt een internetprovider neer te zetten die internet, tv en bellen biedt én als “Beste Alles-in-1 provider” werd getest door de Consumentenbond in april afgelopen jaar. Maar we zijn er nog niet, Freedom was toe aan de tweede fase en had geld nodig om verder te kunnen groeien. Vandaar dat we in juni een crowdfunding organiseerden. Wederom bleek dat we een hele trouwe achterban hebben, want het maximale bedrag van 4 miljoen werd al binnen 2,5 week opgehaald. Een aantal plannen is inmiddels bewerkstelligd, zoals webhosting, mail en de mogelijkheid om te verhuizen. Aan de overige plannen wordt hard gewerkt.

Achter de schermen bij Freedom..

Er komt van alles en nog wat voorbij op onze interne chat. Zo werd onlangs een bericht van nu.nl gepost door een collega over een Netflix serie. In de serie kwam een telefoonnummer in beeld dat daadwerkelijk door iemand in gebruik was. Deze persoon werd vervolgens plat gebeld door nieuwsgierige fans en deed daarvan beklag.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.

Feit dat een telefoonnummer is toegekend aan een consument maakt het een persoonsgegeven. Bij ons rijst daarom de vraag: is het mobiele nummer dat wij als standaard gebruiken eigenlijk ook een persoonsgegeven? (En waarom gebruiken we nou juist dat nummer?)

Nieuwsbrief 35

 1. Bestel nu webhosting
 2. Openingstijden verruimd
 3. Freedom ledenavond
 4. TV wijzigingen
 5. Digital Future Summit
 6. Uitbreiding glasvezel gebieden
 7. MIJNFreedom

Bestel nu Freedom Webhosting!

Vanaf nu biedt Freedom webhosting aan! Eind maart liet XS4ALL weten dat ze zouden stoppen met het aanbieden van deze dienst. Freedom heeft er mede om die reden voor gezorgd dat webhosting vanaf nu in het assortiment kan worden opgenomen. XS4ALL klanten kunnen zodoende overstappen naar webhosting van Freedom met de hoge kwaliteit en service die zij gewend zijn.

Digital Future Summit - 30 september 2021

Eerder dit jaar sloot Freedom aan bij de Tracking Free Ads Coalition. Dit is een initiatief van een aantal MEP's (leden van het Europees parlement). Via die connectie kregen we een uitnodiging voor deze online conferentie. Heb je het programma gemist en wil je het terugkijken? Ga dan naar de website
Ben je benieuwd naar onze ervaring? Lees dan hieronder een kort verslag van twee panels waarbij wij aanwezig waren.  

Nieuwsbrief 34

 1. Vacatures bij Freedom
 2. Glasvezel in Helmond
 3. Update over subnetten
 4. Beloningen crowdfunding
 5. Upgrade MIJNFreedom
 6. TV wijzigingen

Kijk nu gratis de Formule 1 in Zandvoort op Ziggo Sport!

Vanaf nu kunnen alle TV-abonnees van Freedom de trainingswedstrijden, het Formule 1 Café en de Dutch Grand Prix op Ziggo Sport bekijken.

Nieuwsbrief 33

 1. Automatische datalek check
 2. Shared webhosting bijna live!
 3. Update Subnetten
 4. Glasvezel in Eindhoven
 5. Community
 6. TV wijzigingen

Automatische datalek check

Wanneer je klant wordt bij Freedom dan ontvang je een @freedom e-mailadres. Tijdens het bestelproces kies je een gewenst e-mailadres en vul je een wachtwoord in die je daarvoor wilt gebruiken. Privacy en online veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Vandaar dat Freedom vanaf nu een automatische check uitvoert op jouw gekozen wachtwoord.

Een extra ESPN-kanaal voor TV-abonnees

Vanaf 1 augustus krijgen alle TV-abonnees bij Freedom een extra ESPN-kanaal boven op de huidige drie kanalen die standaard in het pakket zitten. Het extra kanaal heet ESPN4 en maakt voortaan samen met de overige kanalen deel uit van het nieuwe ESPN pakket.

Nieuwsbrief 32

 1. Update rechtszaak The Privacy Collective
 2. Succesvolle crowdfunding
 3. Glasvezel in Eindhoven
 4. Panellid providermonitor Consumentenbond 
 5. KPN verhoogt uploadsnelheid glasvezel

Doe mee als panellid Providermonitor Consumentenbond

De Consumentenbond verstuurt iedere maand een enquête naar minstens 10.000 panelleden van de providermonitor, om te kijken hoe de providers worden beoordeeld en wie er als beste uit de test komt. In april afgelopen jaar kwam Freedom als beste uit de test "Alles-in-1 Provider". Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! Want het is niet alleen heel leuk en bemoedigend om alle positieve reacties te lezen, maar ook waardevol om opmerkingen en suggesties te ontvangen voor verbetering. 

Er wordten regelmatig nieuwe enquêtes verstuurd door de Consumentenbond. Wil jij ook graag meedoen?

Update over rechtszaak van The Privacy Collective

Vorig jaar vertelden we jullie al iets meer over de rechtszaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce. Hoe staat het daar nu eigenlijk mee? Tijd voor een update!

Crowdfunding Freedom Internet zeer succesvol

Freedom Internet, de internetprovider van Nederland die de focus legt op veiligheid en privacy, bewijst een grote achterban van trouwe fans te hebben. Het bedrijf startte iets meer dan twee weken geleden een crowdfundingcampagne via het platform CrowdAboutNow. Geïnteresseerden kregen de mogelijkheid ‘een stukje Freedom’ te kopen in de vorm van een certificaat en daarmee het missiegedreven bedrijf te helpen verder te groeien. Binnen korte tijd is het Freedom gelukt alle 16.000 certificaten te verkopen en daarmee het streefbedrag van vier miljoen euro op te halen.

Nieuwsbrief 31

 1. Jouw eigen stukje Freedom? Wees er snel bij!
 2. Freedom vacatures
 3. Supporter Tracking Free Ads Coalition
 4. Update je modem

Freedom start crowdfunding

In korte tijd is het Freedom gelukt een internetprovider neer te zetten die internet, tv en bellen biedt én als “Beste Alles-in-1 provider” werd getest door de Consumentenbond. Maar we zijn er nog niet en zijn toe aan de tweede fase: groeien en verder uitbouwen, want iedereen heeft recht op veilig en vrij internet. Om dat te bewerkstelligen is extra geld nodig. Vandaar dat wij starten met een grote crowdfunding. Help jij ons de ambities waar te maken? 

Nieuwsbrief 30

Freedom start crowdfunding

Nieuwsbrief 29

 1. 50 Mbit/s via glasvezelnetwerk KPN
 2. Eerste 3 maanden 15 euro korting
 3. Glasvezel over GPON 
 4. Tweede crowdfunding
 5. Update over TV
 6. ISO certificering
 7. Subnetten
 8. Telefoniepartner Freedom wint rechtszaak

Update over TV

Het is tijd om uitgebreid terug te komen op televisie. Want het is natuurlijk fantastisch om te zien dat Freedom als "Beste Alles-in-1 Provider" uit de test van de Consumentenbond is gekomen, maar televisie blijft met een schamele 5,9 wel achter bij de concurrentie. Dit i.c.m. de eerdere reacties die wij ontvingen, vinden we bij Freedom uiteraard zorgelijk. We willen jullie daarom graag bij deze meer toelichting geven. Open en transparante communicatie is immers heel belangrijk voor ons.

Freedom biedt nu glasvezel internet via KPN-netwerk vanaf € 49,- p/m!

Vanaf nu heb je al een glasvezel internetabonnement voor 49 euro per maand via het glasvezelnetwerk van KPN! Voorheen leverden we via dit netwerk alleen glasvezel internet vanaf 100 Mbit/s voor € 59,- p/m, maar vanaf nu kun je ook kiezen voor 50 Mbit/s voor € 49,- p/m. Op deze manier hopen we het internet toegankelijker te maken voor iedereen! Bovendien krijg je de eerste 3 maanden € 15,- korting.

Telefoniepartner van Freedom wint rechtszaak

Providers zijn verplicht elke 24 uur aan Justitie te vertellen welke persoon bij een IP-adres en/of telefoonnummer hoort. De Overheid verzamelt op deze manier adresgegevens, het IP-adres en telefoonnummer van bijna iedereen met een internet- of telefoonabonnement via het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT). Onze telefoniepartner VoIPGRID weigerde jarenlang gegevens aan te leveren wegens privacy.

XS4ALL stopt met subnetten, Freedom Internet biedt oplossing

Vandaag maakte XS4ALL bekend te stoppen met het aanbieden van subnetten aan klanten. Subnetten zijn reeksen van IP-adressen die door een groot aantal bedrijven en hobbyisten wordt gebruikt, zodat hier bijvoorbeeld een eigen e-mail-, file- of backup-server op kan worden gedraaid. Freedom Internet was al bezig met voorbereidingen voor het aanbieden van subnetten voor klanten, maar gaat deze oplossing nu binnen enkele maanden versneld aanbieden voor zowel particulieren als organisaties.

Nieuwbrief 28

 1. Beste uit de Test Alles-in-1 Provider
 2. De Freedom overstapservice
 3. Geen prijsverhoging bij Freedom

Overstappen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Overstappen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Freedom biedt vanaf nu ook overstapservice. 

Consumentenbond: Freedom Internet is Beste uit de Test Alles-in-1 Provider

Freedom Internet is volgens de Consumentenbond de Beste uit de Test Alles-in-1 Provider! Een unieke prestatie waar we supertrots op zijn. We willen daarom alle Founding Members, Crowdfunders en Freedom klanten heel erg bedanken voor het vertrouwen en mogelijk maken van deze droom!

KPN zegt sponsoring op, Petities.nl verhuist van XS4ALL naar Freedom Internet

In november lieten we jullie al weten dat Freedom en Vereniging Open Domein een overeenkomst waren aangegaan voor de hosting van de website Petities.nl. Vandaag is het dan zover! De servers van Petities.nl worden verhuisd van XS4ALL naar Freedom Internet. De verhuizing is noodzakelijk na eenzijdige opzegging van het sponsorcontract met Petities.nl door KPN. Dit gebeurde toen een journalist wees op het XS4ALL-logo onder de petitie 'XS4ALL Moet Blijven’. 

Nieuwsbrief 27

 1. Shared webhosting
 2. Founding Membership
 3. Nieuwe DNS servers
 4. E-mail oude provider vervalt, wat nu?
 5. Freedom Internet voor Segbroek 
 6. Petities.nl is verhuisd naar Freedom
 7. TV wijzigingen

NIEUW! Anco's voicemail service

Vanaf vandaag levert Freedom een nieuwe dienst: Anco's voicemail service. 

Nieuwsbrief 26

1. Freedom start binnenkort met shared webhosting

Freedom start binnenkort met shared webhosting

Freedom Internet is constant in ontwikkeling; vóór september 2021 starten wij daarom met het aanbieden van shared webhosting, naast het leveren van onze internetdiensten. Dit doen wij natuurlijk voor iedereen, maar zeker ook voor het grote aantal klanten van XS4ALL dat per 1 oktober hun hosting pakket verliest.

Nieuwe DNS servers

Onlangs heeft Freedom nieuwe DNS servers geïnstalleerd. Als klant merk je hier in principe niet veel van; het zorgt er onderaan de streep voor dat je nét even wat sneller een website in beeld krijgt wanneer je een URL intypt in je browser en hier naartoe surft.

Nieuwsbrief 25

 1. Een beetje encryptie bestaat niet!
 2. Vanaf nu geleverd: FRITZ!Box 5530
 3. Veilig online (thuiswerk) tips!
 4. Campagne Freedom FEEL FREE!
 5. Bestel een nieuw landelijk telefoonnummer
 6. Een kabinet met meer aandacht voor digitalisering?

Vanaf nu geleverd! De FRITZ!Box 5530

Vanaf nu leveren we de FRITZ!Box 5530 op glasvezelverbindingen zonder NTU. De 5530 is de opvolger van de 5490. Wanneer je dit modem huurt wordt hij door Freedom geconfigureerd voor jouw type glasvezel aansluiting.

Een kabinet met meer aandacht voor digitalisering; gaat het eindelijk lukken de komende 4 jaar?

Freedom geeft je natuurlijk geen stemadvies, dat is immers helemaal aan jou! Als Internet serviceprovider die vecht voor een veilig en vrij internet zijn we wel heel benieuwd naar de plannen van de politieke partijen. We zijn daarom álle verkiezingsprogramma’s ingedoken.

Veilig online (thuiswerken) tips

Veel mensen werken op dit moment thuis. Bovendien brengt iedereen ook veel van zijn vrije tijd thuis door. Dat betekent dat we nog meer ‘online’ zijn. Vraag jij je wel eens af wat je zou kunnen doen om thuis ‘online’ wat privacy bewuster te zijn?

Een beetje encryptie is geen encryptie

Een beetje encryptie is geen encryptie

Een beetje encryptie bestaat niet! Daarom ondersteunen wij het initiatief 'Stimuleer encryptie'. Benieuwd wie dit nog meer ondersteunen en wat het precies inhoudt? Check de site en bekijk de video.

FRITZ!Box security tip

Freedom levert de FRITZ!Box vanwege de uitgebreide mogelijkheden voor de eindgebruiker, die bij misbruik echter veiligheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen op het moment dat je je modem extern bereikbaar maakt op het internet.

Nieuwsbrief 24

1. Opnemen Belgische zenders & BBC
2. Je servers op hoogte!
3. #IRanASignalProxy
4. Privacy
5. Samenwerking met ViberQ
6. TV Zenderwijzigingen

#IRanASignalProxy

Toen een aantal weken geleden Signal de top 1 hit werd in de iOS en Playstore heeft de Iraanse overheid besloten Signal te blokkeren.

Groningen here we come!

Altijd zijn we op zoek naar nieuwe samenwerkingen om onze dekkingsgraad voor glasvezel te vergroten. Deze keer is Groningen aan de beurt.

Je servers op hoogte!

Vanaf vandaag zijn de Freedom Towers helemaal gereed voor colocation.

Nieuwsbrief 23

1. Grote upgrade Mijn Freedom
2. Consumentenbond panelleden gezocht
3. WhatsApp en privacy: wat vind jij ervan?
4. Hulptroepen zijn gearriveerd
5. Introductie FRITZ!Box 5530
6. Update T-Mobile
7. Ook met meerdere ISRA punten kunnen we je helpen

Reuring over WhatsApp: hoe stuur je meekijkvrije berichten?

Bij Freedom zijn we blij met elke discussie over online privacy, want wij vinden dat dit onderwerp veel meer aandacht verdient

Providermonitor Consumentenbond

Freedom wil natuurlijk dolgraag meedingen naar de titel 'beste provider’ van de consumentenbond.

Nieuwsbrief 22

1. 5 mailboxen ipv 1 mailbox
2. 12 aliassen per mailbox
3. Meerdere e-mailaccounts samenvoegen onder één internetabonnement
4. Webmail vernieuwd: stabieler en andere vormgeving
5. Haagse glasvezeloorlog tussen KPN en T-Mobile
6. Glasvezel via Freedom in Drenthe    

Meerdere e-mailaccounts samenvoegen onder één internetabonnement

Ben je een Founding Member met meerdere e-mailaccounts, dan kun je die nu allemaal onderbrengen onder hetzelfde internetabonnement.

Nog een cadeautje: Nu 12(!) aliassen per mailbox

Gisteren gaven we aan dat er veel vraag is naar extra mailboxen, die zijn inmiddels beschikbaar.

Freedom wenst je veilige feestdagen

Freedom wenst je veilige feestdagen en een open en vrij 2021!

Nieuwe webmail voor iedereen!

Vanaf vandaag is de nieuwe Freedom webmail toegankelijk voor iedereen! We hebben de webmail geupgrade naar Roundcube versie 1.4.9

Freedom nu beschikbaar in omgeving Hoogeveen

Goed nieuws! Freedom is nu ook beschikbaar via de regionale netwerken RE-NET Hoogeveen en Glasvezel de Wolden.

Uitslag enquête

Eind oktober stuurden we een enquête uit onder alle nieuwsbrief-abonnees. Bijna 2000 reacties ontvingen we, waar we dankbaar doorheen hebben gespit.

Nieuwsbrief 21

1. Klanten over overstappen naar Freedom: klaar voordat je er erg in hebt
2. Founding Members: maak je keuze
3. De kunst van vragen stellen: Freedom wil weten wat er speelt
4. Tv via Freedom: verbeteringen en een tip
5. Wijzigingen voor tv-abonnees
6. Freedom verzet zich tegen verzoeken van stichting BREIN

Freedom verzet zich tegen verzoeken van stichting BREIN

Stichting BREIN heeft vandaag bekend gemaakt dat zij weer eens naar de rechter stapt om internet providers in Nederland zo ver krijgen om e-mailadressen van klanten af te staan.

Nieuwsbrief 20

1. In de media: klantgegevens van XS4ALL naar KPN 
2. Freedom wint award: Computable Tech-startup van het jaar 
3. E-mailabonnementen Founding Members lopen af
4. Dubbele 100% score voor Freedom!
5. Oproep: wil je ons helpen?

Freedom sponsort petities.nl

Freedom Internet en Vereniging Open Domein zijn een overeenkomst aangegaan voor de hosting van de website petities.nl.

Dubbele 100% score voor Freedom!

Gerben Klein Baltink, voorzitter Platform Internetstandaarden, reikte tijdens ECPJaarfestival een Award uit aan Anco Scholte ter Horst van Freedom Internet

Freedom Internet wint Computable award!

Computable reikte vandaag voor de vijftiende keer de Computable awards uit. Freedom won in de categorie “Tech start-up van het jaar.

Freedom borgt privacy hostingklanten met datacenters Cellnex

Freedom biedt vanaf 1 november hostingdiensten aan de zakelijke markt. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met hostingprovider ProcoliX. 

Nieuwsbrief 19

 1. Freedom trakteert op uitgebreide F-secure beveiligingssoftware bij alle internetabonnementen
 2. Freedom is jarig!
 3. Verlengen Founding Membership
 4. Freedom sponsort petities.nl

Freedom is jarig!

Vandaag bestaat Freedom Internet precies 1 jaar. Op 11 november 2019 om 11:11 lanceerden we deze nieuwe provider na een succesvolle crowdfunding campagne...

Steun voor The Privacy Collective groeit hard

Inmiddels wordt de lijst van organisaties die hun steun uitspreken steeds groter, met onder meer de Datavakbond, Bits of Freedom, Privacy First en de Qiy Foundation. 

Omruilactie tv-ontvanger groot succes

De omruilactie die Freedom initieerde voor alle tv-klanten met een oude tv-ontvanger was een groot succes. Binnen 24 uur installeerden en activeerden alle klanten hun nieuwe tv-ontvanger(s).

Freedom Internet verzorgt hosting coronamelder.nl

Het Ministerie van VWS heeft Freedom Internet gevraagd voor de hosting van website coronamelder.nl vanwege het solide Freedom hosting platform dat extreme piekbelasting moeiteloos moet afhandelen.

Freedom Internet voor iedereen in Nederland

Vanaf nu kan iedereen bij Freedom een internetabonnement bestellen, met of zonder TV en Freedom Bellen. Founding Members kunnen zich natuurlijk altijd nog aanmelden en behouden hun status van Founding Member.

Omruilactie tv-ontvangers gestart

De eerste groep Freedom klanten met en tv-abonnement heeft een tv-ontvanger in bruikleen gekregen die niet voldoet aan onze kwaliteitsnormen. In de week van 29 september tot 4 oktober krijgen zij de nieuwe tv-ontvanger automatisch thuisbezorgd.

Naar rato retourbetaling aan Founding Members

Op 11-11-2019 meldden duizenden Founding Members zich voor een e-mailaccount. Freedom beloofde het abonnementsgeld van € 50,- ‘naar rato’ retour te storten bij aanschaf van een vast internetabonnement.

Freedom biedt maatwerk hostingdiensten vanaf 1 oktober

Freedom Internet gaat vanaf 1 oktober hostingdiensten leveren aan de zakelijke markt. Daarvoor gaan we samenwerken met Koen de Jonge van ProcoliX.

Ddos-aanval Freedom Internet

In de avond van 26 augustus was Freedom doelwit van een Ddos-aanval.

Freedom lanceert DOH en DOT

Naast de normale DNS dienst en Reverse DNS biedt Freedom nu ook DNS over HTTPS (DoH) en DNS over TLS (DoT) aan. Dit is een moderne vorm van DNS, die ervoor zorgt dat de privacy van de gebruikers verbetert.

Kom met ons in actie tegen real time bidding!

Ben je het ook zo zat dat je online zoekgeschiedenis wordt bijgehouden waardoor je telkens dezelfde advertenties ziet? Je online gedrag wordt gevolgd, dat is niet correct en niet volgens de wet.

Website Freedom scoort Triple Perfect op internet.nl

Freedom is de eerste ISP in Nederland met de Triple Perfect Score; de volle 100% score in de website-, mail én verbindingstest van Platform Internetstandaarden..

FRITZ!Box modems van AVM relatief goed beveiligd

Freedom levert FRITZ!Box modems van AVM bij haar internetverbindingen. AVM scoort aanzienlijk beter dan de andere leveranciers in de test van FKIE, maar ook AVM is niet perfect. 

Nu ook Bellen via Freedom Internet

Freedom Internet introduceert de dienst Freedom Bellen. De dienst Freedom Bellen levert een vaste verbinding op basis van VoIP.

1 sept livegang Nederlandse Coronamelder-app

Na een ruwe start en een hobbelig traject heeft minister de Jonge aan de tweede kamer laten weten dat de Nederlandse Corona-app op 1 sept live zal gaan.

Freedom biedt installatie door monteur

Klanten die internet bestellen bij Freedom Internet kunnen voortaan kiezen voor ‘installatie door monteur’. Voor de monteursservice werkt Freedom samen met BNS Logistics en Roamler Tech.

Freedom neemt aanloop naar derde bètatest

Op 3 juni neemt Freedom de aanloop naar de derde bètatest. De 512-bèta heeft een andere opzet dan de eerdere testen.

Veel belangstelling voor internet met tv

In welgeteld 8 minuten heeft een groep van 256 Founding Members zich aangemeld voor de tweede test van Freedom Internet.

Binnenkort BBC in tv-basispakket

Canal Digitaal past op 1 juni 2020 de zenders aan. BBC komt erbij. Eurosport en Discovery verdwijnen. 

Freedom test zeer succesvol

In slechts 2 minuten heeft de eerste groep van 128 Founding Members zich aangemeld voor een internetverbinding bij Freedom Internet. 

Samenwerking Freedom Internet & Cambrium

Hierdoor kan Freedom straks 1 Gb-verbindingen aanbieden voor slechts 49,- euro per maand in verschillende regio’s in Nederland.

Freedom live op 1 mei

Op 1 mei start Freedom Internet haar eerste consumententest voor internettoegang. 

Freedom genomineerd voor Computable Awards 2020

Samen met 19 andere start ups is Freedom Internet genomineerd voor de Computable Awards 2020.

Freedom zeer sceptisch over proces Corona-apps

Als er één moment in de geschiedenis is dat schreeuwt om open source oplossingen, is dat nu.

Freedom en breedbanddiensten van KPN

Op 17 maart oordeelde het College van Beroep van het Bedrijfsleven dat KPN en Ziggo niet verplicht zijn om hun netwerken open te stellen voor diensten van derden. 

Groot onderhoud mailplatform

In de afgelopen weken is het mailplatform stapsgewijs gemigreerd naar een nieuwe omgeving.

Founding Member abonnement langer beschikbaar

Nu Freedom de lanceerdatum van de eerste internetverbindingen heeft moeten opschuiven, is ook het Founding Member abonnement langer beschikbaar. 

Freedom internet straks uit te breiden met tv van Canal Digitaal

Canal Digitaal en Freedom hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheidsovereenkomst afgesloten. Daardoor is de privacy van freedom-klanten die een abonnement nemen bij Canal Digitaal maximaal geborgd.

Nieuwsbrief 05

De thuiswerk tips van Freedom

Kies voor de juiste software  voor o.a. video conferencing 

Feest gaat niet door

Op 12 maart is bekend gemaakt dat bijeenkomsten in Nederland met meer dan 100 personen worden afgelast vanwege de dreiging van het Corona-virus.

Nieuwsbrief 03

De eerste internetverbinding is aangevraagd!

Feest! We hebben we de eerste internetverbinding aangevraagd voor Freedom Internet.

BIT voorziet Freedom van serverruimte

Voor onze IT-apparatuur maken we gebruik van de serverruimtes van BIT. We kennen de mensen van BIT al ruim 20 jaar en weten wat ze in huis hebben.

Nieuwsbrief 02

Launch party Freedom in Paradiso UITVERKOCHT

Op zondag 29 maart vindt de launch party van Freedom Internet plaats in Paradiso in Amsterdam.

Providers geven ex-klanten 6 maanden toegang tot oud e-mailadres

Nederlandse internetproviders zullen vanaf komende zomer klanten die naar een andere partij overstappen zes maanden lang toegang tot hun oude e-mailadres geven.

Informatieavond glasvezel amstelveen

Glasvezelaanbieder E-Fiber houdt 20 en 21 januari een informatieavond over glasvezel in Amstelveen.

Eindejaarsnieuws over Freedom!

Anderhalve maand geleden ging Freedom Internet van start. We zijn anderhalve maand verder, dus hoog tijd voor een update! 

De eerste 10 dagen van Freedom

Wát een tien dagen waren dat! We hoopten na een week 5.000 founding members te hebben, maar zitten inmiddels op een cijfer met vier nullen er achter… Wauw!

Freedom Internet gaat samenwerken met Voys

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zal Freedom internet, televisie en telefonie aanbieden via ADSL en glasvezel

We zijn live!

Eindelijk is het zover, we zijn live!

Crowdfunding campagne levert 2,5 miljoen euro op

De crowdfunding campagne voor Freedom Internet heeft in 3,5 dag tijd maar liefst 2,5 miljoen euro opgeleverd.