Naar de inhoud Naar het menu

Claim jouw vrijkaartje voor de Privacyrede in Tivoli

nieuws/1680010614_230328-privacyrede.png

Ieder jaar wordt de Privacyrede georganiseerd door Setup i.s.m. SURF in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Zo ook dit jaar op woensdag 19 april om 20.00 uur, met als titel ‘Hybrid Humans’. Gedurende de avond wordt de vraag “Hoe leer je leven als mens-machine?” beantwoord door schrijver Edwoud Kieft en Hybrid Human Harry Parker. Wil jij er graag bij zijn? Freedom mag een aantal kaarten weggeven. Claim hier je kaartje.  

Let op: De voertaal van het programma is in het Engels.

Hybrid Humans

Tivoli Vredenburg schrijft het volgende over het programma Hybrid Humans:

“Van een OV-chipkaart in je arm tot je brein uploaden naar de cloud; al decennialang wordt er gedroomd van hybride mens-machines om sneller, sterker of slimmer te worden. Deze sci-fi-dromen lijken zich nu te vermengen met de realiteit. Zo hoopt Elon Musk binnen het komende half jaar een menselijk brein aan een computer te koppelen. Of zoals hij het zelf omschrijft: ‘een stuk van de schedel vervangen door een smartwatch’. 

Is het echt zo eenvoudig of moeten we grotere vragen stellen? Wat doet technologie als deel van je lichaam met je zelfbeeld en je persoonlijkheid? Hoe leer je leven als mens-machine? 

Vanavond vraagt schrijver Ewoud Kieft het aan “hybrid human” Harry Parker. De Britse veteraan verloor tijdens zijn laatste missie zijn beide benen door een explosief en heeft er twee hi-tech prothetische benen voor terug gekregen. Ondanks dat hij kan leven als voorheen, beschouwt hij zichzelf nu als een ander persoon: een nieuw lichaam met een nieuwe identiteit.”

Freedom is zelf ook aanwezig tijdens de avond en geeft een aantal kaarten weg voor de Privacyrede. Claim jouw vrijkaartje hier. Wil je meer dan 1 kaartje? Vul het formulier nogmaals in.