Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 32

nieuws/real-time-bidding.png
  1. Update rechtszaak The Privacy Collective
  2. Succesvolle crowdfunding
  3. Glasvezel in Eindhoven
  4. Panellid providermonitor Consumentenbond 
  5. KPN verhoogt uploadsnelheid glasvezel

1. Update rechtszaak The Privacy Collective
Vorig jaar vertelden we jullie al over de rechtszaak van de stichting The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce. Deze twee grote techbedrijven verzamelen al enige tijd persoonsgegevens uit ons surfgedrag en verkopen die informatie vervolgens met veel winst aan de hoogste bieder. Dit is in strijd met het fundamentele recht op privacy en vandaar dat The Privacy Collective hen in augustus vorig jaar voor de rechter daagde. Freedom Internet ondersteunt deze rechtszaak. 

Het is nu bijna een jaar later, maar The Privacy Collective heeft absoluut niet stilgezeten! Benieuwd hoe het er nu voorstaat? Lees meer...

2. Succesvolle crowdfunding
Freedom heeft het complete bedrag van 4 miljoen euro in iets meer dan twee weken opgehaald tijdens de crowdfunding bij CrowdAboutNow! Dat betekent dat alle 16.000 certificaten zijn verkocht en dat er 1.816 mensen en bedrijven eigenaar zijn geworden van een stukje 'Freedom'. We zijn ontzettend blij met het vertrouwen dat de investeerders ons gegeven hebben en willen hen hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Het geld dat is opgehaald gebruiken we om verder te groeien en uit te bouwen. Iedereen heeft recht op veilig en vrij internet! Lees er meer over in dit artikel...

3. Glasvezel in Eindhoven
Een veilig en vrij internet voor iedereen, dat is waar we dagelijks hard aan werken bij Freedom Internet! Het vergroten van onze digitale voetprint is dan ook een van onze speerpunten. We zijn daarom blij te vermelden dat er vanaf nu glasvezel wordt aangelegd in de gemeente Eindhoven. Woon je in Strijp, Gestel of het Centrum van Eindhoven, dan kun je binnenkort glasvezelinternet ontvangen van Freedom. Je kunt je hier alvast voorinschrijven. 

4. Consumentenbond
De Consumentenbond verstuurt iedere maand een enquête naar minstens 10.000 panelleden van de providermonitor. Hieruit blijkt hoe de providers worden beoordeeld en wie er als beste uit de test komt. In april afgelopen jaar kwam Freedom als beste uit de test "Alles-in-1 Provider". Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! Want het is niet alleen heel leuk en bemoedigend om alle positieve reacties te lezen, maar ook waardevol om opmerkingen en suggesties te ontvangen voor verbetering. Overigens werden we dit keer nog niet opgenomen in het lijstje providers dat glasvezel aanbiedt, omdat er te weinig panelleden in de providermonitor zaten die glasvezelinternet van Freedom hebben. 

Regelmatig verstuurt de Consumentenbond nieuwe enquêtes. Wil jij ook graag meedoen? Lees meer of meld je aan als panellid.

5. KPN verhoogt uploadsnelheid glasvezel tot 1Gbit/s
Goed nieuws voor klanten van Freedom Internet die een 1Gbit/s glasvezelabonnement hebben over het netwerk van KPN. Vanaf 18 juli begint KPN namelijk met de uitrol van 'symmetrisch internet'. Dat houdt in dat je net zo snel kunt uploaden als downloaden. 

Met vriendelijk groet,

Team Freedom