Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 46

1. Freedom stapt naar Europese rechter
Freedom Internet stapt naar de Europese rechter samen met een coalitie van providers en organisaties die opkomen voor internetvrijheid en vrijheid van informatie. De coalitie treedt op onder de naam ‘Freedom of Information Coalition’ (FOIC) en neemt deze stap vanwege de blokkade van de Russische staatskanalen RT en Sputnik op basis van het Europese Besluit en de Verordening. 

De coalitie twijfelt er niet aan dat de geblokkeerde Russische kanalen worden ingezet als propaganda tijdens de oorlog. Het zijn absoluut geen onafhankelijke nieuwszenders. De coalitie verdedigt de inhoud van de staatszenders dan ook niet, maar vindt dat desinformatie niet bestreden moet worden met censuur. Lees meer...


2. Geen verhoging van je abonnementskosten
Freedom doet ook dit jaar niet mee aan de jaarlijkse prijsverhoging. Dit in tegenstelling tot de meeste andere providers, die al jarenlang hun abonnementskosten elke zomer verhogen onder het mom van ‘netwerkverbetering’. Dit jaar grijpen ze zelfs de stijgende energieprijzen en inflatie aan als argument.

Daarnaast worden de prijzen voor het 1Gbit/s  glasvezelabonnement via het KPN-netwerk per 1 juli met 5 euro verlaagd van 84,- naar 79,- euro. Dit geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Je hoeft hier niets voor te doen, de nieuwe prijs zie je terug op je factuur vanaf juli. Lees meer...


3. Let op! Wijziging facturatie: Je factuur is eenmalig anders dan verwacht! 
Wanneer je klant bent van Freedom en ervoor hebt gekozen maandelijks te betalen, worden je abonnementskosten maandelijks geïncasseerd. Dat betekent dat we het abonnementsgeld automatisch van je rekening afschrijven. Dit gebeurt iedere maand rond de 25ste. Hieraan en aan de kosten van je abonnement, verandert niets. Wat er wel verandert is dat we we voortaan van de eerste van de maand tot de eerste van de volgende maand jouw abonnementskosten berekenen. 

Wat betekent dit voor jou?
Om deze verandering in ons systeem te verwerken, factureren we eenmalig van 23 juni tot 1 augustus. Je eerstvolgende factuur zal daarom een ander bedrag tonen dan normaal gesproken op je factuur staat. Daarna factureren we steeds van 1 augustus tot de laatste datum van de maand, enzovoort. 


4. The Time is Now! - een terugblik
Afgelopen maand was Freedom aanwezig bij het evenement 'The Time is Now' van Public Spaces. We schreven ter inspiratie een kort verslagje over beide dagen van de bijeenkomst en noemen een aantal interessante initiatieven waaraan je kunt deelnemen. Lees dus vooral verder! ;-)

Wil je liever luisteren of kijken? Alle opnames van de bijeenkomst vind je op de website van Public Spaces


5. Boete opgelegd aan Enschede door AP
De gemeente Enschede gebruikte tot mei 2020 sensoren om de drukte in de stad te meten. Via het wifi-signaal van hun mobiele telefoons werden de bezoekers van de binnenstad gevolgd.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de gemeente inbreuk heeft gemaakt op de rechten en vrijheden van de burgers. De signalen werden over een langere periode verzameld en dat betekent dat er sprake is van 'tracking', wat niet zomaar mag. De gemeente Enschede moet om die reden een boete betalen van 600.000 euro. Lees meer...


6. Tip: Versleutel je internetverbinding met een VPN
Wanneer je een VPN gebruikt zorgt dat ervoor dat je veiliger en anoniemer bent online. VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een programma dat je kunt installeren op je computer, smartphone, laptop of tablet. Het zorgt voor een versleutelde en veilige verbinding tussen het apparaat dat je gebruikt en het internet. Deze anonimiteit kan handig en veilig voor je zijn. We leggen je graag uit waarom! Lees meer...


7. Tv wijzigingen
Wijzigingen: 
Insight TV wordt vanaf 1 juli 2022 'INPLUS'. 

Enquête:
In de vorige nieuwsbrief stuurden we jullie een link naar een enquête. Hierin kon je jouw televisie-wensen of -problemen doorgeven. Dit is massaal gedaan, waarvoor dank! We gaan er samen met Canal Digitaal naar kijken en mee aan de slag. Een terugkoppeling van de belangrijkste uitkomsten en wat we daarmee gaan doen, volgt deze zomer. 

Daarnaast kregen we ook het verzoek een enquête op te stellen voor degene die nog geen abonnement bij Freedom hebben genomen vanwege ons televisieaanbod. Ben je nog geen klant vanwege televisie? Vul dan hier de enquête anoniem in.