Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 17

diensten/freedom-internet-geel-roze-zwart.png
  1. Vooraankondiging: verlengen Founding Membership
  2. Omruilactie tv-ontvangers groot succes
  3. Nieuwe zenderlijst
  4. Freedom Internet verzorgt hosting website coronamelder.nl
  5. Beterboeken.nl
  6. Update: Freedom in coronatijd

1. Vooraankondiging: verlengen Founding Membership

Binnenkort informeren wij alle Founding Members per e-mail hoe zij hun Founding Member e-mailabonnement kunnen verlengen. Je hoeft daarvoor nu  nog geen actie te ondernemen.

De eerste groep Founding Members kocht op 11-11-2019 een Founding Membership; een e-mail jaarabonnement en de mogelijkheid om een domeinnaam te registreren en te koppelen. We zorgen natuurlijk dat alle Founding members hun eigen @freedom.nl e-mailadres kunnen behouden.

Er komt een nieuw abonnement: ‘E-mail Only voor Founding Members’ dat € 50,- per jaar zal kosten. Deze dienst is alleen te koop voor Founding Members die nu al Founding Member zijn, maar nog geen internetverbinding hebben besteld. Zij behouden hun huidige @freedom.nl e-mailadres en de mogelijkheid een eigen domeinnaam te registreren en meerdere domeinen te koppelen. Bij dit abonnement kun je geen extra @freedom.nl e-mailadressen aanmaken. Als je het Founding Membership niet verlengt, blijft jouw e-mailadres 6 maanden geblokkeerd en wordt het daarna vrijgegeven voor nieuwe klanten. De geregistreerde domeinnaam vervalt direct na opzegging. Als je het domein wil behouden, kun je het verhuizen naar een domeinregistrar of hostingprovider, die daarvoor registratiekosten kan vragen. 

Founding Members kunnen natuurlijk ook hun internetverbinding aanvragen. Alle Freedom internetverbindingen krijgen straks ruimte voor 5 @freedom.nl e-mailadressen, elk vergrendeld met een eigen wachtwoord. Zo kunnen alle Founding Members die op hetzelfde adres wonen hun eigen @freedom.nl mailadres behouden, zonder een extra Founding Member e-mailabonnement te kopen. Per abonnement kun je standaard één domeinnaam registreren en koppelen. Als ook huisgenoten hun eigen domeinnaam willen behouden, kunnen zij die tegen meerprijs aan het internetabonnement toevoegen. 

2. Omruilactie tv-ontvangers groot succes

De omruilactie die Freedom Internet initieerde voor alle tv-klanten met een oude tv-ontvanger was een groot succes. Binnen 24 uur installeerden en activeerden alle klanten hun nieuwe tv-ontvanger(s). Het voorspoedige verloop is te danken aan de vele Freedom klanten die hun kennis deelden in de community die we speciaal voor de omruilactie hadden geopend. Lees verder.

3. Nieuwe zenderlijst

Per 1 oktober is er een nieuw zenderoverzicht voor Freedom TV. Er zijn drie nieuwe zenders toegevoegd en één zender is verplaatst: 

  • Xite is verplaatst naar kanaal 21

  • NPO 1 GOS is toegevoegd op 220
  • NPO 2 GOS is toegevoegd op 221
  • NPO 3 GOS is toegevoegd op 222 

4. Freedom Internet verzorgt hosting website coronamelder.nl

Het Ministerie van VWS heeft Freedom Internet gevraagd voor de hosting van website coronamelder.nl. Het Ministerie koos voor Freedom vanwege het solide Freedom hosting platform dat extreme piekbelasting moeiteloos moet afhandelen, de snelheid waarmee de ervaren Freedom systeembeheerders konden meedenken met het ontwikkelteam van Coronamelder en de 100% score voor moderne internetstandaarden op internet.nl.  Freedom Internet is zeer verheugd dat het Ministerie van VWS de hosting van website coronamelder.nl aan ons toevertrouwt

5. Beterboeken.nl

Ook zakelijke klanten weten Freedom steeds beter te vinden. Bijvoorbeeld startup beterboeken.nl, de eerlijke boekingssite voor gasten en hotels, wil haar hosting bij Freedom onderbrengen omdat ons hostingplatform moeiteloos piekbelasting kan verwerken. Beterboeken.nl deelt onze opvattingen over privacy. Zij streeft naar een eerlijkere platformeconomie, geen meekijkers en geen winstmaximalisatie. Beterboeken.nl is een eerlijk alternatief voor een dominante marktleider en Freedom wenst deze startup heel veel succes met hun crowdfunding!

6. Update: Freedom in coronatijd

Ter afsluiting van deze nieuwsbrief willen we ingaan op de bijzondere tijden waarin we nu leven. Nederland wordt opnieuw geconfronteerd met een hoge corona-aantallen en maatregelen die een grote impact hebben op ieders privé- en werksituatie. We hopen dat onze Freedom leden in goede gezondheid zijn en blijven. Na de persconferentie van afgelopen dinsdag werken ook alle Freedom medewerkers weer thuis om het risico op besmetting te verkleinen. 

Freedom bestaat bijna 1 jaar. 2020 is een spannend jaar om een nieuw bedrijf te starten, maar samen bouwen we de mooiste internetprovider van Nederland. Op zich is dat al bijzonder, in een markt die sinds mensenheugenis wordt gedomineerd door twee aanbieders. Het Freedom initiatief is goed ontvangen en Freedom groeit gestaag; geïnteresseerden vinden de weg naar Freedom en bestellen hun internetverbinding, vaak aangespoord door onze Founding Members.

Overstappen naar Freedom loopt soepel. En hoewel we officieel nog geen overstapservice hebben, bieden we een pragmatische oplossing waarbij de overstap van de oude provider naar Freedom naadloos aansluit. Er komen veel nieuwe diensten en uitbreidingsmogelijkheden aan, die we zo snel mogelijk in de nieuwsbrief zullen aankondigen. Om te kunnen doorgroeien en nieuwe diensten te blijven ontwikkelen, vragen we onze Founding Members en alle andere geïnteresseerden nu over te stappen naar Freedom.

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet