Naar de inhoud Naar het menu

Werken bij Freedom

Samen veranderen we het internet, zodat het voor iedereen veilig, meekijkvrij en open is

Iedereen verdient Freedom

Freedom Internet is een internetprovider, maar gaat verder dan alleen het bieden van internet, televisie en bellen. Bij Freedom zijn we ervan overtuigd dat het internet hoort bij je eerste levensbehoeften; je kunt tegenwoordig namelijk eigenlijk niet meer zonder. Je regelt je bankzaken via internet, je bestelt online een herhaalrecept bij de huisarts en je zoekt op hoe je het beste kunt reizen naar een familielid (of naar je nieuwe werkgever Freedom;-)). 

We vinden het daarom heel belangrijk dat het internet voor echt iedereen toegankelijk is, dus ook voor mensen die weinig geld hebben of bijvoorbeeld niet kunnen lezen. Maar we vinden ook dat het voor iedereen veilig en toegankelijk moet zijn. Dat is het nog niet! Er is dus werk aan de winkel. We kunnen jouw hulp en frisse blik hierbij dan ook goed gebruiken. 

Een internetprovider voor en door iedereen! 

We horen je al denken: “hoe kan een internetprovider er nu voor zorgen dat het internet veiliger wordt en toegankelijk voor iedereen?" Dat is ook een grote klus voor een relatief jonge provider, maar toch geloven we dat dit stapje voor stapje gaat lukken! 
Allereerst helpt het enorm dat alle medewerkers bij Freedom dromen van dit doel. Dat doe je als nieuwe medewerker misschien nog niet meteen en dat is logisch. Maar als je hier eenmaal een tijdje werkt en steeds meer begrijpt wat een veilig en vrij internet inhoudt, dan krijg je dat gevoel van ‘Freedom’ snel in de vingers;-). Voor je het weet heb je zelf ook een goede wachtwoordmanager en zoek je dingen op via een andere zoekmachine dan Google.

Daarnaast begint een beter internet bij jezelf. Freedom zorgt er daarom voor dat de dingen die we doen en de diensten die we leveren, zoveel als mogelijk voldoen of bijdragen aan dit doel. Zo verkopen we bijvoorbeeld meekijkvrije e-mail en versleutelen we het surfgedrag van onze klanten. Maar daarnaast plaatsen we ook bewust geen betaalde advertenties op social media. Ook proberen we zoveel mogelijk (potentiële) klanten bewust te maken door hen bijvoorbeeld te vertellen dat het belangrijk is je wachtwoorden veilig op te slaan en regelmatig te wijzigen – en dan niet naar welkom1! ;-). 

Last but not least, we maken ons hard voor een beter internet door bepaalde instanties zoals Bits of Freedom en NOYB te sponsoren én door coalities te vormen om een rechtszaak of project te starten. Zo zitten we in een coalitie die samen o.a. werkt aan een betere digitale leeromgeving in het onderwijs en voeren we een rechtszaak tegen censuur op internet met een aantal organisaties die vrijheid van informatie hoog in het vaandel hebben staan

Wat maakt werken bij Freedom zo leuk?

Hoewel wij graag nog even doorratelen over Freedom, is het veel fijner van jouw toekomstige collega’s te horen hoe het is om hier te werken. Klik op de naam hieronder om meer te lezen. Daarnaast zie je op onze teampagina ook andere collega's staan. Dit zijn overigens niet alle collega's, want niet iedereen vind het prettig en dat respecteren we uiteraard. 

Diversiteit & inclusie bij Freedom

Freedom vindt het belangrijk dat het team een afspiegeling vormt van de samenleving en dat iedereen die bij ons werkt zich veilig en welkom voelt. We staan voor een meekijkvrij en veilig internet voor iedereen en geloven dat hoe meer het team een afspiegeling vormt van de samenleving en hoe veilig en welkom iedereen zich voelt binnen het team, hoe beter we kunnen inspelen op de behoeften van onze (potentiële) klanten. We hechten daarom veel waarde aan diversiteit en inclusie en ondertekenden onlangs het Charter Diversiteit van de SER Diversiteit in bedrijf. We voeren om deze reden ook een voorkeursbeleid bij gelijke geschiktheid

Nét dat beetje extra Freedom

We vinden het belangrijk dat je je op je plek voelt bij Freedom en kunt werken in een voor jou veilige omgeving. Heb je een speciaal verzoek vanwege bijvoorbeeld je geloofsovertuiging of gezondheid? Geef het gerust aan! We denken graag met je mee en kijken naar een geschikte oplossing voor jou. En tot slot: je motivatie en enthousiasme zijn belangrijker dan diploma’s.

Wat je sowieso van ons krijgt:

•    Een fulltime- of parttimefunctie tegen een marktconform salaris;
•    Een vergoeding voor reiskosten;
•    Een vergoeding voor je internetverbinding;
•    Een lekkere smeer-je-eigen-boterham-lunch - of iets anders waar je van houdt;
•    25 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek
•    Een pensioenregeling;
•    Een vrijdagmiddagborrel en leuke teamuitjes (optioneel natuurlijk ;-));
•    De mogelijkheid om na je inwerkperiode zowel thuis als op kantoor te kunnen werken;
•    Een dynamisch en gedreven team met leuke collega’s;
•    Een plek in een snelgroeiend bedrijf met doorgroeimogelijkheden.