Naar de inhoud Naar het menu

Hoe stap ik over naar Freedom Internet

Binnen een paar stappen ben je over naar Freedom

Duizenden klanten gingen je voor. In veel gevallen gaat dat naadloos. Blijf je op dezelfde techniek, dan is het zo gepiept. Zo hebben overstappers van bijvoorbeeld XS4ALL in 99.8% van de gevallen minder dan één minuut downtime (en als ze offline zijn, is dat meestal ergens tussen 0.00 en 6.00 uur ’s ochtends).

Heb je een specifieke vraag over het overstappen naar Freedom, bekijk dan de FAQ:

 1. Aanvragen
  Check de beschikbaarheid op je adres, kies het gewenste abonnement en maak eventueel van de Freedom overstapservice gebruik, zodat wij je internetdiensten voor je kunnen opzeggen. Dien vervolgens je aanvraag in. Zodra je onze bevestiging van de opleverdatum binnen hebt, kun je de opzegging bij je huidige provider in gang gaan zetten. 

  Stel je bestelt op 1 januari 2021 een Freedom-abonnement, dan neem je als wensdatum voor je nieuwe abonnement 1 februari 2021. Van ons ontvang je dan een e-mail met bevestiging dat je abonnement op 1 februari in gaat. Jij zegt je huidige internetverbinding op per 1 februari 2021.
 2. Mailadres Freedom
  Zodra je ons een digitale machtiging hebt gegeven (je ontvangt hier een mail over), kun je al gebruikmaken van de Freedom maildienst. Log in op de webmail of MIJNfreedom
   
 3. Afspraak en hardware
  Je ontvangt een week voor de opleverdatum een track & trace-mailtje voor je hardware (tenzij je je eigen apparatuur gebruikt). Indien je gebruikmaakt van de installatieservice, bekijk dan deze pagina voor meer informatie.
   
 4. Aansluiten
  Op de gekozen dag sluit de monteur of jijzelf alles aan.
   
 5. Optioneel: je e-mailadres van je huidige/oude provider vervalt
  Gebruik je het e-mailadres van je huidige/oude provider, dan kun je die niet meenemen*. Je moet er dan rekening mee houden dat de mailtjes in dat mailaccount niet meegenomen worden en dus zullen verdwijnen op het moment dat je deze niet archiveert en exporteert. Wil je alle mailtjes van je oude e-mailadres meenemen naar je nieuwe e-mailadres? Bekijk dan bovenstaande FAQ. 

  * Tenzij je daar los voor betaalt. Dan behoud je het mailadres.