Naar de inhoud Naar het menu

E-mailadres / mailbox aanmaken op domein

De Mijn omgeving is vernieuwd. De onderstaande instructie(s) komen mogelijk niet 100% overeen met de vernieuwde Mijn omgeving. We zijn bezig om dit aan te passen.

Hoe maak je een mailbox / e-mailadres aan?

Je krijgt 5 mailboxen van ons. Naast je standaard @freedom.nl mailbox, kun je er nog 4 extra aanmaken. Deze kun je zelf verdelen tussen mailboxen op je eigen domein en extra @freedom.nl mailboxen.

Let op: heb je geen internetabonnement, dan kun je geen extra @freedom.nl mailboxen aanmaken. Wel kan je er 4 extra aanmaken op je eigen domein. De termen mailbox en e-mailadres betekenen hier overigens hetzelfde.

In beide situaties zijn mailboxen bij te kopen. Ze kosten 5 euro per 5 mailboxen en zijn te bestellen in de Mijn omgeving op het moment dat je je 5 inbegrepen boxen hebt verbruikt. Ze zijn verkrijgbaar per 5, 10 of 25 stuks.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom met je e-mailadres dat eindigt op @freedom.nl en het wachtwoord dat daarbij hoort.

Stap 2

Wanneer het menu nog niet uitgeklapt is klik je hierna op het hamburgermenu (streepjes) links boven het menu.

Stap 3

Klik na het inloggen links in het menu op het kopje 'Domeinen'

Stap 4

Op deze pagina zie je staan 'Domeinen in gebruik voor jouw account'. Daar kan één domein staan, maar daar kunnen ook meerdere domeinen staan. Je kunt één domein bij ons registreren en je kunt meerdere domeinen bij ons koppelen.

Je kunt maximaal vier mailboxen aanmaken. Je kunt deze wel verdelen over de verschillende domeinen.

Om een mailbox bij het domein aan te maken, klik je op de domeinnaam waarop je de mailbox wilt aanmaken.

Stap 5

Klik op 'Voeg e-mailaccount toe'.

TIP: Je kunt op deze pagina ook de e-mailaccounts zien die al aangemaakt zijn. Heb je geen mogelijkheid meer om een mailbox aan te maken? Schakel dan een e-mailaccount uit welke je niet meer gebruikt. Dit kun je doen met het schuifje achter het e-mailaccount. Je krijgt dan ook de tekst 'disabled' te zien achter het e-mailaccount. Wil je hem helemaal verwijderen, dan kun je na het uitschakelen op het prullenbakje klikken om het e-mailaccount te verwijderen.

Stap 6

Vul onder 'E-mailadres' het veld voor de @ in. In het veld voor de @ kun je alles invullen wat je wil. Het veld erachter staat al vast. Dit is het domein dat je nu aan het beheren bent. De domeinnaam kan hier dus niet veranderd worden.

Vul ook het mobiele nummer in dat je wil koppelen aan deze mailbox. Dit nummer hebben we nodig ter verificatie als je het wachtwoord bent vergeten. Let op: het moet een mobiel nummer zijn en beginnen met +31 (voorbeeld: +31612345678).

Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Als het gekozen adres niet beschikbaar is dan krijg je dat in een foutmelding te zien. Kies dan een ander adres.

Stap 7

Je krijgt nu een code toegestuurd per sms. Dit is je wachtwoord. Wil je dit wachtwoord wijzigen, ga dan naar MIJNfreedom en log in met het zojuist aangemaakte e-mailadres en de code.

Stap 8

De mailbox is nu aangemaakt. Let op: het kan ongeveer 5 tot 15 minuten duren voordat je deze kunt gebruiken.

Wil je een mailbox toevoegen? Herhaal dan stap 5 en 6.