Naar de inhoud Naar het menu

Alias aanmaken bij een mailbox

De Mijn omgeving is vernieuwd. De onderstaande instructie(s) komen mogelijk niet 100% overeen met de vernieuwde Mijn omgeving. We zijn bezig om dit aan te passen.

Hoe koppel je een alias aan een mailbox?

Als je ook internet af neemt kun je extra mailboxen aanmaken (maximaal 4). Hoe je die mailboxen aanmaakt lees je op E-mailadres / mailbox aanmaken op domein.

Je kunt ook meerdere e-mailadressen laten uitkomen op één mailbox. Dit noemen we een alias.
 

Op een eigen domein of een gekoppeld domein mag je onbeperkt aliassen aanmaken, voor aliassen op @freedom.nl mag je er maximaal 12 per mailbox aanmaken.

Stap 1

 Log in op MIJNfreedom met je e-mailadres dat eindigt op @freedom.nl en het wachtwoord dat daarbij hoort.

Stap 2

Klik links in het menu op het 'hamburgermenu' (streepjes) om het menu uit te klappen wanneer het menu nog niet uitgeklapt is.

stap 3

Klik na het inloggen in het menu op 'Domeinen'

stap 4

Klik onder het kopje aan de rechterkant 'Domein in gebruik voor jouw account' eenmaal op het domein waarvoor je de e-mail alias wilt aanmaken.

stap 5

Kies links in het menu voor 'Aliassen'.

stap 6

Klik op 'Voeg alias toe'.

stap 7

Onder 'Alias naam' kun je het veld voor de @ invullen. Hier kun je alles schrijven wat je wilt. Het veld na de @ ligt vast, want dat is het domein dat je nu aan het beheren bent. Het e-mailadres eindigt dus altijd op die domeinnaam. 

Onder 'Alias voor' kun je kiezen voor de mailbox waar je het alias aan koppelt. Kies daar dan de gewenste mailbox uit. Je kunt hier dus alleen één van de bestaande mailboxen selecteren. (Om een mailbox aan te maken zie de handleiding mailbox aanmaken op domein).

Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Je alias is aangemaakt. Wil je meerdere aliassen aanmaken? Volg stap 6 en 7 dan opnieuw.

Let op: per mailbox maximaal 12 @freedom.nl aliassen, voor gekoppelde en eigen domeinen is er geen maximum.