Naar de inhoud Naar het menu

Domein koppelen

Wil je jouw domeinnaam koppelen aan je freedom account?

Wij kunnen de e-mail afhandelen van een domein dat bij een andere hostingprovider geregistreerd is. Dit noemen wij het koppelen van je domein.

Je kunt dit alleen doen met een domein waarvan jij de eigenaar bent of met toestemming van de eigenaar mag handelen. Je moet namelijk toegang hebben tot de DNS-editor of het dashboard van de hostingprovider zodat wij kunnen verifiëren dat jij de eigenaar bent of handelt met toestemming van de eigenaar. Lees alle stappen even door voordat je het proces begint.

We raden je aan om nu een extra tabblad in je webbrowser te openen en in te loggen bij je hostingprovider.

Houd beide pagina's open terwijl je aan het koppelen bent totdat het hele proces is afgerond en het domein is gekoppeld. Let op: bij elke provider is de werkwijze anders. Als de koppeling niet lukt, neem dan even contact op met je hostingprovider.
 

Stap 1

Log in op MIJNfreedom met het e-mailadres dat eindigt op @freedom.nl en het wachtwoord dat daarbij hoort. Dit freedom e-mailadres is je hoofdaccount en hieraan wordt het domein gekoppeld.

Stap 2

Klik links in het menu op het 'hamburgermenu' (streepjes) om het menu uit te klappen wanneer het menu nog niet uitgeklapt is.

Stap 3

Klik na het inloggen in het menu op 'Domeinen' en hierna op 'Lijst'.

De lijst met domeinen die je op je account hebt wordt geladen. Let op! Dit kan een tijdje duren.

Stap 4

Klik op de knop 'Toevoegen'.

Stap 5

Je krijgt nu de keuze om een bestaand domein te koppelen of een nieuwe domeinnaam te registeren (wanneer je dit nog niet hebt gedaan).

Klik op de knop 'Bestaande Domeinnaam'.

Stap 6

Op dit scherm kun je je eigen domeinnaam invullen in het veld achter de @.

Het systeem controleert vervolgens of dit domein al ergens gekoppeld is. Als het nergens anders gekoppeld is, dan kan dit domein gekoppeld worden aan het freedom account. Klik op de knop 'Sluit dit domein aan'.

Hier kun je ook kiezen om een domein te verhuizen. Hiervoor zit je het schuifje om onder 'Verhuizen' en volg je verder de stappen op Domein verhuizen naar Freedom

Stap 7

Op dit scherm kun je controleren of je de correcte domeinnaam hebt ingevuld. Is dit inderdaad jouw domein en wil je het koppelen? Klik dan op de knop 'Sluit dit domein aan'. Wil je de domeinnaam toch niet koppelen? Sluit het venster dan.

Stap 8

Bij het tabblad 'Stap 1: bevestigen eigendom' worden de TXT records weergegeven. Deze records moeten bij de hostingprovider worden toegevoegd aan het DNS record om te verifiëren dat dit domein inderdaad van jou is. Voor deze stap moet je dus even naar het dashboard van je hostingprovider.

Let op: sluit niets af in je browser, maar werk met verschillende tabbladen (of een nieuw venster), zodat je heen en weer kunt schakelen. Blijf dus ingelogd in zowel het dashboard van 'MIJNfreedom' als dat van de hostingprovider - zo kun je de volgende stappen goed doorlopen.

Het toevoegen van deze records gaat bij elke hostingprovider weer anders. Als je hier niet uitkomt, dan kun je het beste hulp vragen van je hostingprovider.

Stap 9

Bij het tabblad 'Stap 2: start mailverwerkign' worden de MX records weergegeven. Deze records moeten bij de hostingprovider worden toegevoegd aan het DNS record om te verifiëren dat dit domein inderdaad van jou is. Voor deze stap moet je dus even naar het dashboard van je hostingprovider.

Let op: sluit niets af in je browser, maar werk met verschillende tabbladen (of een nieuw venster), zodat je heen en weer kunt schakelen. Blijf dus ingelogd in zowel het dashboard van 'MIJNfreedom' als dat van de hostingprovider - zo kun je de volgende stappen goed doorlopen.

Het toevoegen van deze records gaat bij elke hostingprovider weer anders. Als je hier niet uitkomt, dan kun je het beste hulp vragen van je hostingprovider.

De MX records zullen altijd de volgende zijn:

Type Naam Waarde*
MX @ 1 mx.soverin.net.
MX * 1 mx.soverin.net.

*De prioriteit staat hier vóór de waarde. Het kan zijn dat je hosting provider hier een apart veld voor heeft.

De SPF records zullen als je alleen vanaf de mailservers van Soverin mail wilt versturen altijd de volgende zijn:

Type Naam Waarde
TXT @ v=spf1 +a include:freedom.nl ~all
TXT * v=spf1 +a include:freedom.nl ~all

Stap 10

Als de verificatie voltooid is krijg je een banner met 'Gefeliciteerd! Verificatie gelukt.' te zien. Deze komt automatisch wanneer de records correct gecontroleerd zijn.

Het verificatie proces kan een tijdje duren. Ons advies is om bij wijzigingen de TTL van het domein altijd voor de records die je aan wilt passen terug te zetten naar 1 uur.

Mocht je tijdens het verificatie proces de pagina gesloten hebben of de tab niet meer open hebben, dan kun je altijd terug komen bij het verificatieproces door stappen 1,2,3 en 4 te volgen en op je domein met de status 'verifying' te klikken.